Lounais-Häme

Nuorta voimaa kentällä

Forssan Suupparien juniorimylly jauhaa tehokkaasti. Viime sunnuntaina päättyneessä, vuosina 1998 ja 1999 -syntyneille pelaajille suunnatussa Pohjola Cupissa oli mukana peräti viisi FoSu-kasvattia.

Heistä Joe Koppanen, Viljami Kylä-Heiko ja Eetu Turunen jatkavat alkavan kauden FoSussa, Atte Lahti ja Samuli Grönfors sen sijaan suuntaavat uusien haasteiden perään.

-Eihän tämä ihan jokapäiväistä tai edes ihan jokavuotista ole. -93-ikäluokasta taisi aikanaan olla Pohjola Cupissa viisi tai kuusi kaveria, mutta sen jälkeen ei ole näin monta kaveria samaan aikaan valittu mukaan. Tämä on hieno juttu ja osoittaa, että seurassa tehdään asioita oikein, kertoo FoSun edustuksen päävalmentaja, pojat hyvin tunteva Pasi Lehtonen.

Eerikkilässä pidetty Pohjola Cup oli viimeinen pelaajapolkutapahtuma 1998-syntyneelle ikäluokalle. Ikäluokkavalmentajat valitsivat leirille 72 kenttäpelaajaa ja 8 maalivahtia.

Leirillä pelaajat jaettiin neljään joukkueeseen, jotka pelasivat kolme täysimittaista ottelua. Tämän lisäksi pelaajilla oli lajiharjoituksia ja heidät testattiin monipuolisesti.

Leirin jälkeen U19-poikien maajoukkuevalmentajat valitsevat maajoukkueringin kaudelle 2016–2017.

FoSu-kasvatit viihtyivät hyvin leirillä, mutta eivät ota paineita siitä, avautuuko paikka lopulliseen U19-maajoukkueeseen. Päätavoitteet ovat alkavan kauden sarjapeleissä.

FoSussa jatkava kolmikko Koppanen-Kylä-Heiko-Turunen tähtäävät 2. divisioonapeleihin ja mahdollisimman vahvaan panokseen FoSun edustuksessa.

Turkuun muuttanut, ja siellä lukionsa päättävä Atte Lahti pelaa ensi kauden TPS:ssä.

-Lähdin hakemaan vaihtelua ja uusia haasteita, puolustaja Lahti kertoo.

Samuli Grönfors jatkaa pelaamista hämeenlinnalaisessa Steelersissä, joka nousi alkavaksi kaudeksi Salibandyliigaan.

-Haasteiden perään minäkin lähdin. Meillä on nuori, mutta iskukykyinen joukkue, Grönfors arvioi.

FoSu-luotsi Lehtonen uskoo viisikon kehitykseen. Nuorilla pelaajilla on mahdollisuudet päästä pitkälle, jos he vain jaksavat harjoitella laadukkaasti.

-Pojilla on kokemusta kovista junnupeleistä, ja he ovat ottaneet isoja askelia parin viime kauden aikana. He kaikki ovat taitavia, lupaavia pelimiehiä, Lehtonen kehuu.

Pohjola Cup -leirille valitut pelaajat ovat urallaan niin pitkällä, ettei sinne asti päästä pelkillä lahjoilla. Töitä on jo pitänyt tehdä, ja jatkossa niitä on tehtävä vielä enemmän, mikäli he haluavat nousta huipulle.

-On ollut hieno huomata, että nuoret kaverit ovat ottaneet itseään niskasta kiinni ja ymmärtäneet, mitä vaatii olla urheilija.

Lehtosen mukaan Salibandyliiton pelaajapolku-ajattelu ikäluokkavalmentajineen ja leirityksineen on osoittautunut toimivaksi systeemiksi. Se ei tarkoita, etteikö siinä olisi kehittämisen varaa.

-Systeemi on varmasti järkevä ja toimiva. Olen kuitenkin huomannut, että pienten seurojen on vaikeampaa tulla kuulluksi kuin isojen seurojen. Valmentajat tulevat isoilta paikkakunnilta, mikä vaikuttaa siihen, että isoista seuroista näyttää pääsevän helpommin leirityksiin kuin pienistä, Lehtonen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti