Lounais-Häme Urjala

Nuutajärven Lasikylästä kylätaloihin ja luontokohteisiin – Visit Urjala kokoaa matkailupalvelut omalle nettisivustolleen

Matkailualan yrittäjillä on tarve kehittää yhteistyötään, ja sivuston yhtenä tavoitteena on kannustaa heitä siihen.
Nuutajärven Lasikylä on Urjalan kunnan helmi, mutta myös muita matkailuvaltteja löytyy runsaasti. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Nuutajärven Lasikylä on Urjalan kunnan helmi, mutta myös muita matkailuvaltteja löytyy runsaasti. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan matkailupalvelut löytyvät pian omalta nettisivustoltaan. Urjalan kunta kokoaa Visit Urjala -sivustolle kattavan valikoiman matkailutoimijoista ja niiden palveluista. Matkailualan yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden toivotaan toimittavan kunnalle palvelujensa esittely 15. tammikuuta mennessä. Näkyvyys sivustolla on ilmaista.

– Odotamme tässä vaiheessa mukaan noin 50 matkailuyrittäjää. Olemme tavanneet heitä ja keränneet heiltä tietoa ennen joulua pidetyissä tilaisuuksissa. Yrittäjiltä on tullut sivuston perustamisesta positiivista palautetta, Urjalan kunnan elinkeinoasiamies Satu Sarin kertoo.

Visit Urjala -sivusto on tarkoitus saada valmiiksi huhtikuun alkuun mennessä. Sivustoa aiotaan kehittää koko ajan, ja sitä ylläpitää kunnan vakituinen henkilökunta palvelualueen sihteerin Sanna Lehtosen johdolla.

– Matkailualan yrittäjillä on tarve kehittää yhteistyötään, ja sivuston yhtenä tavoitteena on kannustaa heitä siihen, Sarin sanoo.

Kunta toivoo tiiviitä esittelyjä

Kunnassa toivotaan, että matkailualan toimijat lähettävät toiminnastaan tiiviin esittelyn, joka sisältää muutaman lauseen, yhteystiedot, verkkosivujen ja/tai sosiaalisen median tilin osoitteen, nettijulkaisukelpoisen kuvan ja mahdollisen logon. Tiedoista muokataan sivustolle yhtenäinen palveluhakemisto. Esittely lähetetään projektityöntekijä Maarit Puljulle sähköpostiosoitteeseen maarit.pulju@urjala.fi.

Sivustoon mukaan tulevan yrittäjän tai palvelun alana voi olla esimerkiksi nähtävyys, elämyspalvelu, luontokohde, museot tai matkailureitit. Tervetulleita ovat myös kahvilat, ravintolat, pitopalvelut, pop up -kahvilat, myymälät, kaupat, pop up -myymälät, tilamyymälät, lähiruoka- tai muut lähituottajat, verkkokaupat, majoituspaikat, juhla- ja kokoustilat, vuokrasaunat ja -paljut, kylätalot, tanssilavat, kartanot, tilausbussit ja taksit.

Kylätaloista, kyläyhdistyksistä ja kylien tarjoamista palveluista kerätään myös omat esittelynsä, joihin kaivataan yhteystietoja, sähköpostiosoitetta, sosiaalisen median tiliä ja/tai www-sivun osoitetta.

Matkailuyrityksillä merkittävä rooli

Sarin kertoo, että matkailuyrityksillä on merkittävä rooli Urjalassa. Vuonna 2017 tehdyn Matkailutulo ja -työllisyys -selvityksen mukaan matkailuyritysten liikevaihto kattaa 2,6 prosenttia kaikkien Urjalassa toimivien yritysten liikevaihdosta. Vaikka prosenttiluku ei vaikuta suurelta, se on kuitenkin korkeampi kuin Etelä-Pirkanmaalla keskimäärin ja samaa tasoa kuin koko Pirkanmaalla.

– Urjalassa on varsin paljon esimerkiksi kulttuuritoimijoita, ja Nuutajärven Lasikylä on kunnan helmi ja erikoisuus. Toivomme toki Visit Urjala -sivustolle palveluesittelyjä kaikenkokoisilta matkailutoimijoilta, Sarin sanoo.

Sarinin mukaan Visit Urjala -sivuston perustaminen liittyy kunnan kotisivujen uudistukseen, joka toteutetaan tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä.

– Eriytämme matkailupalvelut ja matkailuneuvonnan omalle erilliselle nettialustalleen. Tavoitteena on, että sivustosta tulee helppokäyttöinen. Sivuston perustamisen taustalla ovat myös kunnan elinvoimaohjelma ja strategia, joiden mukaan kehitämme sähköisiä ja digitaalisia palveluja. FL

Lue Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön saamasta avustuksesta: Taikelta 20 000 euroa Nuutajärvelle – Kaikkiaan avustuksia jaettiin liki 10 miljoonaa

Uusimmat

Fingerpori

comic