Lounais-Häme

NYT: Kiina ja Venäjä salakuuntelevat Trumpin henkilökohtaisia kännykkäpuheluita - Trump kiistää väitteet oman puhelimen käytöstä

Washington
25.10.2018, 15:06

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tyrmäsi torstaina väitteet, joiden mukaan hän käyttää henkilökohtaista matkapuhelintaan ystävilleen soittamiseen. New York Times kirjoitti, että Kiina ja Venäjä kuuntelevat näitä puheluita.
– Pitkä ja pitkästyttävä artikkeli matkapuhelimen käytöstäni on niin täynnä virheitä, ettei aikani riitä niiden korjaamiseen. Käytän vain hallituksen puhelimia, ja minulla on vain yksi hallituksen matkapuhelin, jota käytän harvoin, Trump kirjoitti Twitterissä.
Lehden mukaan Kiina käyttää puheluita oppiakseen, millaiset argumentit Trumpiin tehoavat ja keiden neuvoihin hän luottaa. Kiina yrittää vaikuttaa Trumpiin hyödyntämällä tämän liikemiesystäviä, joilla on bisneskontakteja Kiinassa.
Trump soittaa viralliset puhelunsa Valkoisen talon lankapuhelimen suojatulla linjalla. Tämän lisäksi hänellä on kaksi ”virallista” matkapuhelinta. NY Timesin mukaan presidentti on kuitenkin säilyttänyt myös henkilökohtaisen puhelimensa.

https://www.nytimes.com/2018/10/24/us/politics/trump-phone-security.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
https://twitter.com/realDonaldTrump

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic