Lounais-Häme Tammela

Nyt lainaamaan pidennetyllä laina-ajalla: Tammelan kirjasto kuukaudeksi kiinni muuton takia

Uusi kirjastotila Tammelan kunnantalolla aukeaa 21. marraskuuta.
Tammelan kirjasto on vanhalla paikallaan auki vielä tämän viikon. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan kirjasto on vanhalla paikallaan auki vielä tämän viikon. Kuva: Tapio Tuomela

Lähestyvä muutto sulkee Tammelan kirjaston ovet kuukauden ajaksi. Vielä kuluvan viikon kirjasto palvelee asiakkaitaan Kirkkoahteentiellä tavallisin aukioloajoin.

Kirjasto on avoinna torstaihin asti kello 12–19, perjantaina kello 12–17 ja lauantaina kello 10–13.

– Kyllä me odotamme innostuneina muuttoa uusiin tiloihin. Tietenkin tässä on samalla paljon asioita ja yksityiskohtia, joita pitää miettiä, kertoo Tammelan kirjastonjohtaja Soili Ojanen.

Kirjasto on kiinni muuton ajan 21. lokakuuta-20. marraskuuta. Uuden kirjastotilan avajaisia kunnantalolla vietetään torstaina 21. marraskuuta.

Muutosta johtuen kirjaston laina-aikoja on pidennetty. Lainoja voi kuitenkin palauttaa kunnantalon uuteen palautusluukkuun (pääovesta oikealle), kirjastoautoon tai mihin tahansa Louna-kirjastoon. Kirjasto suosittelee, että Tammelasta lainatut muiden Louna-kirjastojen aineistot palautetaan pidennetyistä laina-ajoista huolimatta normaalien laina-aikojen mukaisesti. 

– Uuden palautusluukun pitäisi saapua tällä viikolla. Ellei se ehdi ajoissa, järjestämme niin, että voi kirjoja palauttaa vanhaan luukkuun Kirkkoahteentiellä, Ojanen sanoo.

Kirjastosta kerrotaan, että asiakkaille saapuneet varaukset pyritään saamaan varaajille ennen palvelukatkosta. Varaukset, joissa on noutoaikaa jäljellä tai jotka saapuvat palvelukatkoksen aikana, voi noutaa kirjastoautosta.

Kirjastoauto liikennöi normaalisti kirjaston kiinnioloajan. Lisäksi kirjastoauto palvelee kunnantalon ja apteekin välisellä parkkipaikalla maanantaisin kello 13–14 ja perjantaisin klo 15–17.

Kuntosalikortteja voi ostaa palvelukatkoksen aikana kunnantalon neuvonnasta, joka palvelee maanantaisin kello 10–17 ja tiistaista perjantaihin kello 9–14.30.

Muutto on Tammelan kirjastolle iso urakka. Kirjasto suositteleekin asiakkaita lainaamaan isoja määriä kirjoja ennen muuttoa. Se keventää muuttokuormaa, ja asiakkaat voivat samalla nauttia pidennetyistä laina-ajoista.

– Meillä on aineistoa 40 000 nidettä tai kappaletta. Hyllymetrejä on satoja, Ojanen sanoo.

Syyslomaviikolla kaikki poistettavat kirjastoaineistot ovat ilmaisia. FL 

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic