Lounais-Häme Forssa

"Nyt on korkea aika alkaa pitää meteliä" Teiniliikkumisen vallankumous vireillä kiertotalouden Frushissa

Kiertotalouden kasvuyritys- ja start up -tapahtuma kasvoi valtakunnalliseksi.
Hamkin opiskelijat Alishev Aliev, Artem Dymov ja Philipp Polushkin palkittiin viime vuonna viime vuonna tapahtumassa 3D-mallinnusideastaan.

Valtakunnalliseksi kasvanut Frush-tapahtuma kokoaa ensi viikolla kiertotalousalan yrityksiä, muita organisaatiota ja opiskelijoita ympäri Suomea Forssan Kehräämölle.

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Forssan Yrityskehityksen johdolla järjestettävä Frush etsii ja tarjoaa uusia ideoita ja työkaluja kiertotalouden kehittämiseen.

 

Forssan seudulla on paljon ympäristöalan yritystoimintaa, tutkimusta ja koulutusta sekä ainutlaatuinen teollinen symbioosi. Nykyistä toimintaa on mahdollista laajentaa entistä monipuolisemmalla liiketoimintaekosysteemillä.

– Kiertotalouden ideaa on mahdollista toteuttaa kaikilla toimialoilla. Se voi olla hyvä lähtökohta uuden liiketoiminnan käynnistämisessä tai vanhan kehittämisessä, kertoo Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen.

Tapahtuman tarkoitus on myös tuoda näyttävämmin esille Forssan seudun ainutlaatuista osaamista kiertotaloudessa.

– Nyt on korkea aika alkaa pitää meteliä, lisätä näkyvyyttä ja nostaa profiiliamme biotalouden ja ympäristöalan huipputoimijana, Jokinen lisää.

 

Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa viime vuonna. Osallistujamäärä on moninkertaistunut ja osallistujia on ympäri Suomea Lapista pääkaupunkiseudulle.

Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja kahdella lavalla sekä start up -yritysten esityksiä. Paikalla on yli 30 näytteilleasettajaa.

Puheenvuoroja kuullaan muun muassa seuraavista aiheista: Kiertotalous rakentamisessa, Kiertotalous kasvun ajurina, Miten EU edistää ja rahoittaa kiertotaloutta ja Maatalouden sivuvirtojen hyödyntäminen.

Jälkimmäisen päivän paneelikeskustelussa pohditaan muoviketjun yhteistyötä sekä kierrätyksen haasteita ja mahdollisuuksia.

Lisäksi yritysten kehittämisprojekteja ratkotaan työpajoissa. Purtavana on myös Forssan kaupungin kehityshaasteita.

Yhtenä paikallisena pähkinänä on teiniliikkumisen vallankumous. Harrastuksiin iltaisin menevät teinit joutuvat usein turvautumaan vanhempiensa kyytiin, ellei polkupyörä tai mopo ole käytettävissä. Työpajassa etsitään ratkaisua tähän ongelmaan.

Tapahtuman toteuttavat HAMK ja Forssan Yrityskehitys ry. Mukana ovat myös Sitra, Envor Group, Business Finland, Team Finland, VTT, Forssan kaupunki, Hämeen Liitto, Ramboll, ELY-keskus ja Seutukaupunki

Frush -tapahtuma Forssan Kehräämöllä Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa 19.-20.9.

 

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic