Lounais-Häme

Nyt on lupa leikkiä myös Lounais-Hämeessä – Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään ympäri Suomen

Ainakin Urjalassa järjestetään lauantaina oma tapahtuma, Somerollakin kuun lopussa.
Ainakin Augustinan päiväkodin lapset osaavat leikkiä, kuten viime marraskuussa otetusta arkistokuvasta selviää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ainakin Augustinan päiväkodin lapset osaavat leikkiä, kuten viime marraskuussa otetusta arkistokuvasta selviää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Leikin oma teemaviikko alkaa tänään maanantaina ja huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 11. toukokuuta. Eri puolilla maata leikitään viikon aikana isoissa ja pienissä leikkitapahtumissa, joita järjestetään kouluissa, puistoissa, kirjastoissa ja urheilukentillä.

– Olemme tosi iloisia, että leikkihetkiä on järjestämässä monet eri tahot. Mukaan tapahtumien järjestelyihin on lähtenyt muun muassa seurakuntia ja kirkot ovat tänä vuonna avanneet ovensa leikille, iloitsee Leikkipäivän koordinaattori Eevamaija Paljakka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Leikkipäivänä ja sitä edeltävällä teemaviikolla kuka tahansa voi järjestää oman leikkitempauksensa ja ilmoittaa sen Leikkipäivän nettisivuilta löytyvään tapahtumakalenteriin. Kaikille avoimia pieniä ja isoja tapahtumia on kalenteriin ilmoitettu yli 70. Leikkihetkiä järjestetään kattavasti läpi Suomen ja kalenterista voi näpsäkästi tarkistaa, mitä omalla paikkakunnalla tapahtuu.

– Monilla paikkakunnilla eri tahot ovat yhdistäneet voimansa ja järjestäneet yhdessä tapahtuman. Leikki siis yhdistää lasten, nuorten ja aikuisten lisäksi myös erilaisia organisaatioita ja järjestöjä, Paljakka mainitsee.

Leikki taipuu tänäkin vuonna moneen. Tapahtumissa on esillä leikin monet muodot perinneleikeistä diginukketeatteriin, sirkustelusta äitienpäiväkorttien askarteluun, kepparikisoista katutaiteiluun.

Lounais-Hämeessä ainakin Urjalassa ja Somerolla järjestetään Leikkipäivän teemaan liittyvät tapahtumat. Urjalankylän koulumaalla järjestetään ensi lauantaina Leikkipäivä koko perheelle kello 10–12. Koulumaalla on tarjolla perinteisiä leikkejä, seikkailullinen temppurata sekä muita erilaisia pisteitä, joita voi kierrellä omaan tahtiin. Paikalla on myös lastenkirjojen vaihtopiste. Tarjolla on mehua ja pientä purtavaa. Sään salliessa on piknik-mahdollisuus.

Somerolla järjestään Leikkipäivätapahtuma helatorstaina 30. toukokuuta kello 10–13. Leikittäjinä toimivat kesäkuun 2019 MLL :n leikkipuiston tulevat ohjaajat. Myynnissä on grillimakkaraa ja kahviotuotteita. Muu ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Uusimmat