Lounais-Häme

Nyt on pelimiehillä paikka näyttää - FoSulla try out

Forssan Suupparien ensi kauden edustusjoukkueen kokoaminen on hyvällä mallilla, mutta aina on tilaa muutamalle pelimiehelle. FoSu järjestää lauantaina salibandyhallissa try out -päivän, joka toimii samalla uuden kauden avaustilaisuutena.

-Tämä on minun aikanani toinen try out FoSussa. Pidin näitä jo silloin kun valmensin Loimaalla, tämä on hyvä setti. Tarjoamme tilaisuuden näyttää kykynsä niille seutukunnan pelaajille, joilla on itseluottamusta ja uskovat pärjäävänsä lajin lippulaivaseurassa seutukunnalla, kertoo FoSun valmentaja Ville Into.

Try out -päivän ohjelma on rakennettu siten, että Into ehtii saada käsityksen pelaajien taidoista, kunnosta ja joukkueeseen sopimisesta. Ohjelmassa on muun muassa lämmittely, lajitreenit ja peliosuus sekä palaverit päälle.

Into sanoo olevansa tyytyväinen, jos paikalle saapuu vaikka kymmenkunta uutta pelaajaa. Uusien pelaajien ohella hallilla on tuttuja FoSu-miehiä, sillä samalla aloitellaan joukkueen kanssa uutta kautta.

-Pelkkä taito ei ratkaise, uuden pelaajan pitää osata tulla toimeen myös muiden kanssa, Into sanoo.

Try outista on aiemminkin löytynyt tasokkaita pelimiehiä, esimerkiksi Niko Majalahti ja Riku Suoranta ovat tulleet joukkueeseen try outin kautta.

 

Kaikki hommansa osaavat pelimiehet ovat tervetulleita try outiin, mutta erityisen tarkalla silmällä Into hakee kahdentyyppisiä pelaajia.

-Kun tässä joukkueen nimiä katsoo, niin ainakin kahden suunnan sentterille olisi kovasti tarvetta. Sellaista target-pelaajaa haetaan, Into sanoo.

-Niin, eikä niitä pallollisia puolustajia ole koskaan joukkueessa liikaa, oli palloilulaji sitten mikä tahansa, Into jatkaa.

Pallollisten puolustajien tarve tuli vielä aiempaa ajankohtaisemmaksi, sillä FoSun kaksi jalkavaivoista kärsinyttä tehopakkia, Niko Majalahti ja Tommi Mäkinen, ovat todennäköisesti sivussa kauden alussa. Majalahti kävi jo leikkauksessa ja Mäkinen on kohta menossa.

-Niko selvisi kevyellä operaatiolla, mutta Tommilla on edessä hieman isompi. Voi olla, että hän pystyy pelaamaan vasta joulun jälkeen.

 

Innon mukaan ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla. Viimeksi nimensä sopimuspaperiin laittoi FoSun viime kauden kapteeni, hyökkääjä Markus Lintula. Pitkään FoSun avainpelaajiin kuulunut Lintula kokosi viime kauden 2. divisioonan 18 ottelussa tehopisteet 5+13=18. Hän oli joukkueensa kuudenneksi tehokkain pelaaja.

-Tilanne on hyvällä mallilla, sanoo Into, joka aikoo lauantaina keskustella jatkosta useiden viime kauden joukkueen pelaajien kanssa.

-Jos löytyy pallollista osaamista ja itseluottamus on kohdillaan, niin tervetuloa näyttämän taitoja, Into kannustaa uusia yrittäjiä.

FoSun try out -päivä hallilla alkaa lauantaina kello 10. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti