Lounais-Häme Forssa

"Nyt vähän jännittää..." – Forssan Pienen Teatterikoulun Starsit teatterikatselmuksen näyttämöllä tänään

Forssan Pienen Teatterikoulun Stars loistaa tänään valtakunnallisessa teatterikatselmuksessa.
Yhteishenki ja heittäytyminen ovat Forssan pienen teatterikoulun Stars-ryhmän mielestä porukan suurimmat vahvuudet lavalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yhteishenki ja heittäytyminen ovat Forssan pienen teatterikoulun Stars-ryhmän mielestä porukan suurimmat vahvuudet lavalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Pienen Teatterikoulun Stars-ryhmän jäsenet tuikkivat jännityksestä. Tänään he esiintyvät Teatris-teatterikatselmuksessa Jyväskylässä. Heitä arvioi teatterialan ammattilaisten raati ja muut nuoret harrastajat.

– Kyllä se jännittää, mutta on kiva nähdä muita teatteriryhmiä, Klaara Lepola sanoo.

Starsit toteavat Teatris-esityksen eroavan hieman perusesityksestä.

– Esitys piti saada mahtumaan tuntiin, Oliver Priimägi kertoo.

Silja Uutaniemi jatkaa:

– Vaikka se ei ehkä ole kauhean vaikeaa niin se, että Jyväskylän lava on pienempi lisää oman haasteensa.

– Harjoituksia on ollut tiheämmin, koska normaalisti ensimmäinen esitys on myöhemmin, ohjaaja Titi Lillqvist lisää.

Starsit esittävät Lemmikkilyhärit-näytelmän, jonka ohjaaja Titi Lillqvist dramatisoi ja käsikirjoitti Tuija Lehtisen samannimisen kirjan pohjalta.

Näytelmä koostuu viidestä eri tarinasta, jotka keskittyvät nuoriin, ja heitä ympäröiviin kummallisiin eläimiin. Näytelmässä nähdään esimerkiksi kateellinen Stella-koira, joka sabotoi omistajansa treffejä tämän lukuisten poikaystävien kanssa.

Ryhmän ohjaaja oli haaveillut Teatrikseen osallistumisesta jo pitkään.

– Kolme vuotta sitten edellisen Teatriksen aikaan ajattelin, että haluaisin lähteä tapahtumaan Starsien kanssa, Lillqvist kertoo.

Hän on myös iloinen siitä, että ryhmäläiset pääsevät tapaamaan muita teatteriharrastajia, ja odottaa innolla muiden ryhmien esityksiä.

Ryhmään kuuluu kahdeksan 12–14-vuotiasta nuorta, joista suurin osa on näytellyt ryhmässä monta vuotta. Stars sai aluetapahtumassa kehuja yhteisestä innostuksesta, ja ryhmä itsekin kertoo yhteishengen sekä hulvattoman heittäytymisen olevan heidän parhaita ominaisuuksiaan.

Ryhmä on valmistautunut festivaaliin käymällä läpi raadin Forssassa antamaa palautetta, ja parantamalla sen avulla vielä hiomista tarvitsevia kohtia. Hioa piti esimerkiksi näyttelijöiden keskinäistä kontaktia parissa kohtauksessa.

Starsit katsoivat myös esityksestä kuvatun videon sekä esittivät näytelmän harjoituksen vuoksi vielä kertaalleen kokonaan.

Teatriksessa Starsit käyvät katsomassa muiden ryhmien näytelmiä, osallistuvat teatteriin liittyvään työpajaan, ja tietysti esittävät oman näytelmänsä, josta he saavat palautetta.

Stars pääsi aiemmin jatkoon Forssassa pidetystä alueellisesta tapahtumasta, ja lunasti näin paikan valtakunnalliseen festivaaliin. Nuori Kulttuuri -toiminta järjestää Teatriksen kolmen vuoden välein, ja siihen osallistuu 10–25-vuotiaita nuoria joka puolelta Suomea. FL

Kirjoittaja, 8-luokkalainen Silja Sandberg oli viikon ajan TET-harjoittelussa Forssan Lehdessä

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic