Lounais-Häme

Nyt voit viedä koirasi päivähoitoon – toimii kuin lasten päiväkoti

Remontti, teatterireissu ja siivouspäivä.

Siinä syitä, miksi forssalaiset ovat vieneet koiransa hoitoon Päivähoitola Kuonokulmaan.

Muita hyviä syitä voisivat olla vaikka pitkä työpäivä, oman liikuntakyvyn heikkeneminen tai hyperaktiivinen koira, joka tarvitsee tekemistä päiviin.

 

Pari viikkoa sitten toimintansa aloittanut Päivähoitola Kuonokulma lupaa tarjota hoitoon tuoduille koirille virikkeitä, yksilöllistä kohtelua ja kodinomaista tunnelmaa. Päiväkoti toimii DogFeelGood-myymälän yhteydessä, jonne on sisustettu aidattu olohuone sohvineen ja mattoineen.

Koirien päiväkodin toiminta on pitkälti samanlaista kuin lapsille tarkoitettujen päiväkotien.

Hoitaja on jatkuvasti paikalla koiria varten. Eläinten kanssa ulkoillaan ja lenkkeillään. Niille järjestetään leikkejä sekä aivotoimintaa vaativia pelejä. Päivähoidossa voi olla enintään aamusta myöhäiseen iltaan.

Pääsääntöisesti hoitoon tulevat koirat viettävät aikaansa yhdessä, mutta poikkeustapauksissa ne voidaan erottaa eri tiloihin. Esimerkiksi koiran kiima tai isojen koirien pelko voivat olla syitä sijoittaa koirat eri aitauksiin.

 

Koska eläimet kuitenkin normaalitilanteissa leikkivät yhdessä ja ulkoilevat osittain myös Forssan keskustan alueella, päiväkotiin ei saisi tuoda aggressiivisia koiria ja rokotukset on oltava kunnossa.

Aggressiivisuudella tarkoitetaan sitä, että koiralla on suuri riski käydä kiinni muihin eläimiin tai ihmisiin.

-Koiran energisyys ja vauhti eivät sen sijaan haittaa. Päiväkodissa pyritään tarjoamaan koiralle niin paljon tekemistä, että se rauhoittuu, päiväkotia pyörittävä Leena Isomäki sanoo.

 

Ainakin toistaiseksi päiväkodin asiakkaat ovat olleet varsin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Koirat, jotka ovat käyneet päivähoidossa, ovat tulleet mielellään toisenkin kerran.

-Omistajat ovat kertoneet, että koirat ovat lenkilläkin halunneet kääntyä tänne DogFeelGoodiin.

Leena Isomäelle paras kiitos onkin koiran tyytyväisyys.

Päiväkodin yrittäjän mielestä yksi tärkeistä hoidon kriteereistä on se, että koiria ei koskaan suljeta päivähoidossa häkkiin. Häkkiin sulkeminen aiheuttaa koiralle stressiä, ja juuri sitä päiväkodissa pyritään välttämään.

Hoitolan tavoitteena on, että koirille tulee mahdollisimman mukava hoitojakso, kesti se sitten tunnin tai koko päivän.

 

Päiväkodin ei haluta liiaksi rasittavan omistajankaan lompakkoa. Koiran voi jättää hoitoon ensimmäisen tunnin ajaksi kuudella eurolla. Tämän jälkeen jokaiseen tuntiin lisätään kaksi euroa lisähintaa.

-Vakioasiakkaiden kanssa voimme toki sopia tarjouksista, DogFeelGoodin yrittäjä Henna Mäntymaa sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic