Lounais-Häme

Obama Helsingissä: Suomen onnellisuus selittyy tasa-arvolla

Suomen ja muiden Pohjoismaiden kärkisijat maailman onnellisuustilastoissa johtuvat maiden tasa-arvosta, sanoo Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama. Hänen mukaansa täällä on tehty fiksuja päätöksiä, joiden ansioista köyhinkin suomalaislapsi pääsee opiskelemaan maailman parhaimpiin kouluihin.

Nordic Business Forumissa Helsingissä esiintynyt Obama kertoi ihailleensa Suomea kauan ja sanoi, että Suomesta on paljon opittavaa.

Pikavierailulle Suomeen saapunutta Obamaa oli Helsingin messukeskuksessa tänään kuuntelemassa useita tuhansia ihmisiä.”Liike-elämänkin kannattaa vaalia demokratiaa”Obaman mukaan liike-elämällä on oman etunsa nimissä syytä suojella demokratiaa ja sen instituutioita kuten vapaata lehdistöä. Hallintojen kehittyminen epädemokraattiseen suuntaan vaikuttaa ennen pitkää myös liike-elämän toimintaedellytyksiin, Obama sanoi Nordic Business Forum -tapahtumassa Helsingissä.

Obaman mukaan teknologia ja talous muuttuvat nykyisin nopeammin kuin politiikka ja yhteiskunta. Siksi monet tuntevat itsensä syrjäytyneiksi ja kääntyvät helppoja ratkaisuja tarjoavien voimapoliitikkojen puoleen.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti