Lounais-Häme

Ocean Ladies ja forssalainen kipparinsa Raija Alapeteri maaliin purjehduskilpailussa Atlantilla – "Seikkailu jatkuu vielä Karibialla"

Ocean Ladies ylitti Atlantin purjehduskilpailussa ainoana naisistona. Kilpailussa oli mukana yhteensä 174 venekuntaa. Kuva: Muu

Ensimmäinen suomalainen naisisto, Ocean Ladies -tiimi on ylittänyt maalilinjan Atlantic Rally for Cruisers -purjehduskilpailussa. Tiimin kipparina toimii forssalainen Raija Alapeteri, 72.

ARC-kisan lähtö oli 25. marraskuuta Las Palmasista. Maaliin Karibian St. Lucialle naisisto saapui lauantaina 15. joulukuuta.

Lopulliset tulokset kilpailun sijoituksista saadaan kun maalilinja sulkeutuu perjantaina 21.12.

Suomalaisnaiset ylittivät Atlantin ARC-kilpailun ainoana naisistona. Kolme viikkoa kestänyt 2700 merimailin purjehdus sujui onnistuneesti. Swan 441 -veneen automaattiohjausta ei Atlantin ylityksen aikana käytetty ja moottorivoimaa tarvittiin ainoastaan sähköntuotantoon tuuligeneraattorin ja aurinkopaneelin lisäksi.

– Yli kaksi vuotta kestäneen projektin päätavoite on nyt saavutettu ja Atlantti ylitetty purjein, huippujuttu! Seikkailu jatkuu vielä Karibialla ja vene kotiutetaan Suomeen kevään aikana, iloitsee kippari Raija Alapeteri.

 

Jotta kisaan oli mahdollista osallistua oman naisiston voimin ilman vuokrakipparia, piti vene hankkia Suomesta ja purjehtia lähtösatamaan Las Palmasiin. Tämä noin 3 000 merimailin siirtopurjehdus kesti kaksi kuukautta ja se toteutettiin vaihtelevilla miehistöillä.

– Turvallisuus edellä mentiin koko ajan ja kunnollinen valmistautuminen ylitykseen auttoi meitä reagoimaan erilaisiin tilanteisiin asianmukaisesti. Piti huomioida esimerkiksi purjeiden korjaus, varaosat, sääennusteet, veneen hallinta, ruokahuolto, turvallisuusasiat, tekniikka, sähkö ja vahtivuorojärjestelmä sekä tiimityöskentely, summaa perämies Paula Rissanen.

 

Atlantic Rally for Cruisers -kilpailuun osallistui yhteensä 174 venekuntaa 37 maasta. Seitsemän venekuntaa keskeytti. Suomalainen s/y Carissa Ocean Lady oli tänä vuonna ainoa kokonaan naisista koostuva venekunta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic