Lounais-Häme

Odotukset korkealla ja päässä sata ideaa

Kun Mari Töykkälä sai tiedon Finlaysonin Forssan tehtaanmyymälässä avoimena olevasta myymäläpäällikön paikasta, hän innostui.

-Päätin hetken mielijohteesta, että tämä tilaisuus pitää katsoa. Aikanaan pääsin sitten haastatteluun ja hyvin kävi, hän kertaa.

Nyt hänelle on karttunut kokemuksia uudesta tehtävästä ensimmäisen työviikon verran.

-Tiesin jo etukäteen, että täällä odottavat kokeneet ja muutenkin ammattinsa osaavat työkaverit, joten kyllä tänne kelpasi tulla. Nyt voin sanoa päässeeni alkuun juuri niin hienosti kuin osasin odottaakin.

 

Finlaysonin Forssan tehtaanmyymälässä työskentelee myymäläpäällikön lisäksi kolme henkilöä. Töykkälän määritelmälle kokeneen kolmikon ammattiosaamisesta löytyy katetta. Heidän talossa työssä viettämiensä palveluvuosien määrä vaihtelee henkilöä kohti reilusta kymmenestä lähes 44 vuoteen.

-Jos ei sellaiseen joukkoon ole hyvä tulla, niin mihin sitten. Lisäksi tällaisessa paikassa auttaa tulokasta takana olevan organisaation tuki.

Töykkälä korostaa, että vankat perinteet alalla, yrityksen tunnettuus sekä laadukkaat ja arvostetut tuotteet ovat tekijöitä, joiden ansiosta työnantajaansa voi luottaa ja tuntea jopa ylpeyttä.

Humppilassa syntynyt Mari Töykkälä on asunut Forssassa 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän määrittelee suhtautuvansa uuteen työhönsä puhtaalta pöydältä lähtijän avoimuudella.

-Odotukset ovat korkealla ja päässä ainakin sata ideaa. Nyt niitä pitää vain suodatella ajatuksissaan siltä pohjalta, että mitkä niistä ovat mahdollisia toteuttaa niin että ne soveltuvat yksiin työnantajan linjausten kanssa, ja miten ne tulisi toteuttaa.

 

Finlaysonin tehtaanmyymälä merkitsee Töykkälälle paluuta kankaiden maailmaan. Hän valmistui Forssan ammattikoulun mallipukineiden valmistaja-pukuompelijalinjalta vuonna 1993.

Heti sen jälkeen hän toimi kahdeksan kuukautta myyjänä yhdessä Forssan silloista kangaskaupoista. Siihen Töykkälä toteaa alalla toimimisensa aina näihin päiviin asti jääneenkin.

-Mutta voin kuitenkin sanoa, että ei tämä Finlaysonin tehtaanmyymälä minulle täysin uusien asioiden kanssa tekemisiin lähtemistä merkitse. Se pitää toki myöntää, että kyllähän tässä aikaa on sitten kangasalan edellisten ammattikokemusten jälkeen kulahtanut.

 

Kankaiden parista Töykkälää pois pitänyttä välikautta leimaavat yrittäjäelämän täyteiset vuodet. Erityisen tutuksi niiden myötä hänelle tuli syntymäkunta Humppilan lasitehdasyhteisö muun muassa lemmikkieläinliikkeen ja Kahvila Armain pitäjänä sekä Jalokivigallerian vastuullisensa hoitajana.

Oman aikansa Töykkälä vastasi yrittäjänä myös Humppilan matkahuollon toiminnasta. Lasitehtaalla nimensä Paukun Paikaksi muuttaneelle kahvilalle kuten Jalokivigalleriallekin hän kiittelee löytäneensä parhaan mahdollisen jatkajan viime syksynä.

-ST1-kylmäaseman pitämistä jatkan Humppilan lasitehtaalla vieläkin harrastuksenani. Ja mitä harrastuksiini muuten tulee, esimerkiksi kotitonttimme puutarhanhoidon voin todeta päässeen asteelle, jossa se on karannut lapasesta.

Hän myöntää lukeutuvansa impulsiivisiin ihmisiin. Siihen liittyen hän kiittelee taustatekijöidensä, ennen kaikkea avomiehen sekä 18-, 16- ja kuusivuotiaiden lasten sekä omien vanhempiensa muodostamien taustavoimien osuutta kaikkien käänteidensä mahdollistamisessa.

Uudessa myymälänhoitajan työssään Mari Töykkälää odottavat käytännön asioina heti lähipäivinä muun muassa tarttuminen Finlaysonin pop up-liikkeiden toimitila- ja muihin järjestelyihin Humppilassa ja Huittisissa. Kesäkauden toimivat myymälät avautuvat toukokuussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic