Lounais-Häme Forssa

Ohjaamoviikolla tapahtuu Forssassa – Toimintaa esitellään sekä nuorille että heidän vanhemmilleen

Ohjaamo Forssassa toimintaa esitellään sekä nuorille että heidän vanhemmilleen.
Sosionomiopiskelija Sara Halme, sosiaaliohjaaja Pirjo Takala, Ohjaamo-asiantuntija Pauliina Jalola-Korhosaari, Ohjaamo-asiantuntija, TE-palvelut Päivi Äyhönen, palveluohjaaja Laura Orttenvuori ja Ohjaamo-koordinaattori Hanna Segarra toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan Ohjaamo Forssan toimintaan. Kuva: Tapio Tuomela

Ohjaamoviikolla tapahtuu myös Forssassa. Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään 11. helmikuuta alkavalla viikolla, jolloin nuorten palvelupisteinä toimivat Ohjaamot näkyvät eri kanavissa ja järjestävät ympäri Suomea erilaisia tapahtumia. Ohjaamo Forssassa toimintaa esitellään sekä nuorille että heidän vanhemmilleen.

– Ohjaamon palvelupiste on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille, Ohjaamo Forssan Ohjaamo-koordinaattori Hanna Segarra kertoo.

Ohjaamossa vietetään maanantaina 11.2. ja perjantaina 15.2. kello 10–14 avoimien ovien päivää. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan ja saamaan tietoa niin nuorten arkeen, työhön kuin opiskeluunkin liittyvistä asioista. Tarjolla on myös kahvia ja pientä purtavaa. Ohjaamo sijaitsee linja-autoaseman yläkerrassa.

Tiistaina 12.2. kello 12–15 Ohjaamoviikon tapahtumana Forssassa on ”Minustako opiskelija?”, ja nuoret voivat tulla keskustelemaan koulutuksen järjestäjien erilaisista opintovaihtoehdoista. Paikalla on Kelan palveluasiantuntija Juha Lehtonen, jolta saa apua opintotukeen liittyvissä asioissa. Työvoimakoulutuksista ja työttömyysetuudella opiskelusta voi kysyä TE-asiantuntijalta. Tavattavissa on myös ammattivalintapsykologi, jonka kanssa voi jutella eri ammattivaihtoehdoista, jos ei tiedä vielä mikä koulutusala itselle sopisi.

Ohjaamossa on nuorille tarjolla tietoa myös kesätyömahdollisuuksista.

Lue myös:  Kelan etäyhteyspiste tuo Forssan Ohjaamoon lähes kaikki paikalliskonttorin palvelut

Alle 30-vuotiaiden nuorten huoltajat tai läheiset voivat tulla Ohjaamoon keskiviikkona 13.2. kello 16–18 keskustelemaan nuoren kohtaamista haasteista tai nuoreen liittyvistä huolista. Ohjaamon työntekijät ovat valmiina keskustelemaan ja tarjoamaan tukea, mikäli esimerkiksi nuoren opiskelu huolettaa, työnhaku tökkii, elämänhallinnassa on hankaluuksia tai herätyskello ei herätä aamuisin. Kävijöille on kahvitarjoilu.

Ohjaamon toiminta on nuorelle aina vapaaehtoista ja luottamuksellista. Palveluista ja toiminnasta saa tietoa myös verkkosivuilta: ohjaamot.fi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic