Lounais-Häme Forssa

Ohutlevyvalmistaja Matimek muuttaa Tammelan Matintuomiosta Forssaan ja laajentaa tuontantotilojaan

Matimek oy muuttaa Forssan yrityskehitykseltä ostamaansa teollisuushalliin Kurikkamäentieltä. Lisäksi Matimek tulee rakennuttamaan tuhannen neliömetrin teollisuustilat uusien tuotteiden valmistukseen.
Markus Salomaa (vas.) ja Timo Nurmi esittelemässä Matimekin Forssan Yrityskehitykseltä ostamaa teollisuushallia Kurikkamäentien varrella. Kuva: Tapio Tuomela

Ohutlevyalihankintaan keskittynyt Matimek muuttaa Kurikkamäentielle Forssaan. Forssan Yrityskehitys on myynyt noin vuoden tyhjillään olleen teollisuushallin, jossa tilaa on kaikkiaan yli 1 500 neliömetriä.

– Nykyisissä Tammelan kunnalta vuokratussa hallissa tulivat seinät vastaan. Tarvitsemme lisää tilaa kasvavan tuotannon tarpeisiin, yrittäjä Timo Nurmi sanoo.

Nurmen ja Markus Salomaan vuonna 2015 perustama ja toimintansa Tammelan Matintuomiossa aloittanut Matimek on käynnistänyt myös tarjouskilpailun tuhannen neliön teollisuushallin rakentamisesta nyt ostettujen uusien tilojen yhteyteen. Nurmi sanoo uuden hallin maksavan karkeasti 600 000–800 000 euroa.

– Uuden hallin pitäisi olla valmis ensi vuoden syksyllä, jolloin saamme muuton loppuun Matintuomiosta, Nurmi sanoo.

Matimekin liikevaihto on tänä vuonna noin 1,4 miljoonaa euroa, jossa on kasvua viime vuoteen noin 30 prosenttia. Vuonna 2020 Nurmi arvioi yrityksen liikevaihdon kohoavan noin kahteen miljoonaan euroon. Yritys työllistää nyt kymmenen henkilöä. Lisätilojen ja uustuotannon myötä kaavailussa on lisätä henkilöstöä kolmella osaajalla.

Nurmen ja Salomaan lisäksi Matimekin omistajia ovat Forssan Säätökaluste oy ja salolainen Hans Strömberg.

Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen on tyytyväinen, että tämän vuoden tyhjillään ollut halli saatiin myytyä kasvuyritykselle. Hänen mukaansa syksyn kuluessa tiedustelut juuri tuhannen neliömetrin kokoluokassa olevista tuotantoliloista valmistavan teollisuuden tarpeisiin ovat kasvaneet.

Kahden viime viikon aikana uusia tiedusteluja on ollut eri yrityksistä talousalueelta ja valtakunnallisesti yhteensä kolme.

Jokisen mukaan monelle yritykselle tilojen ahtaudesta on tullut kehityksen jarru. Tällä hetkellä Yrityskehityksellä ei ole vuokraamatta kuin yksi toimistohuone Koulukatu 13:ssa ja siitäkin on jo vuokrausneuvottelut käynnissä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic