Lounais-Häme

Oikealle kääntyvät mutkat takasiipi edellä ajanut Lappi vahvisti neljättä sijaansa - Latvala enää 5,4 sekuntia toisesta sijasta

Jyväskylä
28.07.2018, 19:56

Urheilu-uutiset

Suomen MM-rallin viime vuoden voittaja Esapekka Lappi teki lauantain aikana hienon nousun kahdeksannelta sijalta neljänneksi. Päivän päättäneellä Pihlajakosken erikoiskokeella hän teki lisää eroa viidentenä olevaan Uuden-Seelannin Hayden Paddoniin.
Kaksikon ero on nyt 9,0 sekuntia suomalaisen eduksi, kun Lappi ajoi pohja-ajan 19. erikoiskokeella.
– Ajoin renkaat loppuun. Oikealle kääntyvät mutkat mentiin takasiipi edellä. Edellinen erikoiskoe mentiin täysillä. Katsotaan, kannattiko riskin ottaminen. Haydenilla on renkaita jäljellä. Eiliseen verrattuna tilanne on hyvä, Lappi tuumi Ylen ralliradion haastattelussa.
Hyundai-kuljettaja Paddon muistutti olevansa tyytyväinen, kun pysyy kilpailun viime vuoden voittajan vauhdissa, vaikka Lappi pääsikin karkuun iltaan mennessä.
Kilpailun kärjessä on Viron Ott Tänak, joka kaasutteli Toyotansa 19. erikoiskokeen toiselle sijalle. Hän johtaa Norjan Mads Östbergiä 39 sekunnilla. Jari-Matti Latvala on kolmantena ja kutisti eronsa Östbergiin 5,4 sekuntiin, joten Latvala taistelee sunnuntaina kilpailun toisesta sijasta.
– Olin kauhuissani. Renkaat ovat niin lopussa. Annoin kaikkeni, ja tämä oli hyvä taistelu. Miikka (kartanlukija Anttila) otti penkin reunoista kiinni, kun piti kiertää kivi ja luuli, että nyt mennään, etapin neljänneksi nopein kuljettaja Latvala ruoti loppuunajetuilla renkailla taiteilua.
Fordin Teemu Suninen jatkaa kuudentena. Hän jäi päivän viimeisellä erikoiskokeella Lapista 5,7 sekuntia.
– Otin monet paikat varovasti. Monella muullakaan kaverilla ei ole paljoa jäljellä renkaista. Olisi kiva olla lähempänä kärkeä, Suninen summasi kolmatta päivää.

Rovanperä konepelti pystyssä viimeisellä erikoiskokeella

WRC2-luokkaa johtanut Kalle Rovanperä oli keskeytysuhan alla, mutta pääsi päivän viimeiselle erikoiskokeelle. Rovanperän auton iskunvaimennin hajosi 18. erikoiskokeella. Hän ajoi 19. erikoiskokeen maaliin konepelti pystyssä ja joutui päästämään edelleen Eerik Pietarisen ja Jari Huttusen.
– Toivottavasti en ollut haitaksi Eerikille, Pietarisen edellä ajanut Rovanperä sanoi.
– Ei siellä ollut ohituspaikkaa. Oli pölyä, ja en nähnyt, Pietarinen kuittasi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic