Lounais-Häme

Oikeus hylkäsi murhasyytteen varusmiespalveluksen aikana Somerolla kadonneen naisen kuolemassa – Syyttäjä aikoo valittaa

Lakikirjan mukaan rikoksesta annettavan tuomion on perustuttava pitävään näyttöön. Milla Arosen surmajutun oikeuskäsittelyssä näyttönä oli lähes yksinomaan vastaajan kertomus tapahtumien kulusta. Kuva: Joel Maisalmi / Arkisto
Kuva: Joel Maisalmi / Arkisto

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä Somerolla viime kesällä kesken varusmiespalvelusta kadonneen naisen henkirikosjutussa. Syyttäjä Kimmo Virtanen sanoo STT:lle, että ilmoitus tyytymättömyydestä on jätetty ja asiassa todennäköisesti tehdään myös varsinainen valitus.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi viime viikolla antamassaan tuomiossa, ettei 21-vuotiaan Milla Arosen kuolema ollut murha, vaan törkeä kuolemantuottamus. Naisen entinen miesystävä tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mies myönsi lyöneensä naista kasvoihin kerran ja hävittäneensä tämän ruumiin. Asiassa ei oikeuden mukaan osoitettu riittävää näyttöä siitä, että mies tappoi Arosen tahallaan.

Tyytymättömyyden ilmoituksesta kertoi aiemmin ainakin Salon Seudun Sanomat.

Lue myös: Rikosoikeuden professori Milla Arosen surman tuomiosta: ”Näyttö ei riittänyt enempään” (12.6.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic