Lounais-Häme

Oikeus hylkäsi Yön ex-basistin korvausvaatimuksen - oikeuden mukaan sopimusta tulevista keikoista ei ollut syntynyt

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi Yö-yhtyeen entisen basistin Jukka ”Jay” Lewisin kanteen, jossa hän vaati yhtyeen keulakuvalta Olli Lindholmilta 35 000 euron korvausta. Sen sijaan Lewisille tuli maksettavaksi yli 26 000 euroa Lindholmin oikeudenkäyntikuluja omien kulujensa päälle. Oikeus määräsi hänet maksamaan vastapuolen kulut, koska hän hävisi oikeusjutun.

Oikeudessa riideltiin siitä, oliko Lewisin kanssa sovittu vuoden 2017 tulevista keikoista ennen hänen erottamistaan bändistä joulukuussa 2016.

Lindholm ilmoitti joulukuussa 2016, että ei enää halua esiintyä Lewisin kanssa ja Lewis erotettiin bändistä. Samoihin aikoihin bändistä potkittiin ulos myös yhtyeen kirtaristi Asko ”Daffy” Terävä. Miesten mukaan Lindholm antoi tiedon erottamisesta, mutta ei kertonut Lewisille syytä potkuihin. Terävä muisteli Lindholmin viitanneen joihinkin vanhoihin asioihin.”Syy henkilökemiassa ja motivaation puutteessa”Vuonna 1981 perustetun yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Lindholm kertoi oikeudessa syyksi miesten saamille potkuille, että vuonna 1999 bändiin liittyneen Lewisin ja vuonna 2000 liittyneen Terävän kanssa ei voitu enää jatkaa yhteistyötä.

– Muut yhtyeen jäsenet olivat jo pitkään ihmetelleet keskenään, mitä Lewisin ja Terävän soittotaidoille oli tapahtunut. Yhtyeen musiikki oli viime vuosina muuttunut ja siitä oli tullut tarkempaa, minkä vuoksi yhtyeen olisi pitänyt harjoitella enemmän. Lewis ja Terävä eivät olleet tähän valmiita, tuomiossa sanotaan Lindholmin kertoneen.

Tuomion mukaan yhtyeen muilta jäseniltä oli tullut Lindholmille viestiä, että ”tähän on tultava loppu”. Muut bändin jäsenet kertoivat oikeudessa, että yhtyeen ilmapiiri ja keskusteluyhteys olivat olleet huonot ja he olivat yksimielisiä siitä, että he eivät voi jatkaa soittamista Lewisin kanssa. Yhtyeen rumpali Ari Toikka kertoi, että kyse oli ennen kaikkea ihmisten välisestä kemiasta ja asenteesta harjoitella yhtyeessä.

– Kyse ei ollut Lewisin ammattitaidosta tai muusikkoudesta, sillä Lewis on loistava laulaja ja hyvä laulujentekijä, Toikka sanoi.Oikeus: keikoista sovittiin vasta erottamisen jälkeenLewis katsoi, että vuoden 2017 keikkasuunnitelmasta oli sovittu jo syyskuussa 2016. Lewisin mukaan hän menetti erottamisensa myötä 35 000 euroa, koska ei päässytkään esiintymään. Lindholm kiisti vaateen.

Oikeus katsoi, että sopimus yhtyeen keikkasuunnitelmasta oli syntynyt vasta Lewisin erottamisen jälkeen tammikuussa 2017 ja hylkäsi kanteen.

– Sopimus on yhtyeen jäsenten välille syntynyt kuitenkin myöhemmin, lähinnä sen on katsottava syntyneen silloin kun ohjelmatoimisto julkaisee keikkakalenterin, mikä vuoden 2017 osalta on tapahtunut 18.1.2017, oikeus totesi.

Lewis ja Terävä soittavat nykyään vuonna 2016 perustetussa Jay Lewis Gang -nimisessä yhtyeessä.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti