Lounais-Häme

Oikeus käsittelee Tampereen Tesoman henkirikosta

Tampere
08.11.2018, 01:23

Kotimaa

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee tänään Tampereen Tesomalla tapahtunutta henkirikosta. Lähes neljän vuoden takainen veriteko oli pitkään selvittämättä, kunnes tamperelainen mies ilmoittautui itse poliisille ja kertoi syyllistyneensä rikokseen.
Puukotettu noin 40-vuotias mies löytyi kuolleena kävelytieltä joulukuussa 2014. Syytetty otti yhteyttä poliisiin tämän vuoden maaliskuun lopulla.
Syytetty on syntynyt vuonna 1994. Hän asui henkirikoksen aikoihin Tesomalla, mutta muutti myöhemmin Tampereen keskustaan. Poliisin mukaan syytetty ja surmattu eivät olleet tuttavia.
Poliisi löysi noin viikko rikoksen jälkeen metsästä puukon ja sen tupen, jossa oli surmaajan dna:ta. Rikostutkinnan aikana poliisi keräsi lähes tuhat dna-näytettä Tesomalla asuneilta miehiltä.
Yksi tutkintalinjoista oli etsiä henkilöitä, jotka ovat veriteon jälkeen muuttaneet pois Tesomalta. Poliisi on aiemmin arvioinut, että epäilty olisi jäänyt kiinni ennemmin tai myöhemmin. Syytetyn dna-näyte sopi yhteen puukon tupesta otetun näytteen kanssa.
Poliisi tutki rikosta murhana. Syyttäjä päätyi kuitenkin nostamaan syytteen taposta.
Syytetylle tehtiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimus. Sen tulos tulee julki oikeudenkäynnissä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti