Lounais-Häme Forssa

Forssassa tapahtuneesta puukotuksesta yli neljän vuoden vankeusrangaistus – Oikeus: Leipäveitsellä rintaan lyöminen ylitti laillisen itsepuolustuksen rajat

Rikos tapahtui Forssassa viime lokakuussa.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on antanut vuonna 1981 syntyneelle Seppo Samuel Gryningille neljän ja puolen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä.

Gryning löi viime lokakuun 18. päivänä leipäveitsellä kahdesti miestä, joka oli käynyt hänen kimppuunsa forssalaisen asunnon keittiössä. Iskut osuivat rintaan ja oikeuden mukaan oli vain sattumasta kiinni, että vammat eivät olleet kuolettavia.

Asunnossa oli ennen puukotusta syntynyt riitaa, jossa Gryning ei ollut osallisena. Toinen riitelijöistä kävi kuitenkin hänen kimppuunsa ja kuristi häntä toisella kädellä.

Gryning sai tilanteessa käteensä veitsen ja iski kahdesti.

Iskujen jälkeen hän antoi puhelimensa asunnossa olleelle toiselle henkilölle hätäkeskukseen soittamista varten ja poistui itse ulos.

 

Käräjäoikeudessa puitiin sitä, oliko veitsellä iskeminen oikeutettua itsepuolustusta, kuten Gryning esitti.

Vaikka Gryningillä olikin oikeus itsepuolustukseen, katsoi käräjäoikeus veitsellä iskemisen liian voimakkaaksi puolustautumiseksi samankokoista ja aseetonta hyökkääjää vastaan. Gryning ei myöskään yrittänyt auttaa voimakkaan verenvuodon tyrehdyttämisessä hyökkäyksen päätyttyä.

Oikeus antoi Gryningille kolmen ja puolen vuoden tuomion tapon yrityksestä. Rangaistusta korotettiin lisäksi vuodella hänen aiemman jäännösrangaistuksensa takia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic