Lounais-Häme

Oikeus päätti: murskeenajosta ei haittaa Hevossillalle

Korkein oikeus ei myöntänyt Veikko Merolle ja Raija Sundblom-Merolle valituslupaa maaoikeuden vuoden takaiseen päätökseen, joka koski murskeenajoa Lepistönmäen metsätiellä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden maaoikeus päätti viime marraskuussa, ettei pariskunnan Hevossillan yritystoiminnalle aiheutuisi huomattavaa haittaa murskeenajosta.

Korkeimman oikeuden päätös tarkoittaa sitä, että Forssan Ympäristöurakointi oy saa kuljettaa kiviainesta metsätien kautta Tampereentielle.

Metsätie kulkee Hevossillan matkailualueen läheisyydessä. Tien varrella on myös Hevossillan vuokramökkejä.

 

Mursketta ajetaan pääosin maalis-, huhtikuun aikana, joten maaoikeus oli sitä mieltä, ettei siitä ole haittaa matkailubisnekselle. Maaoikeuden mukaan aikataulutus oli oleellinen tieto päätöstä tehdessä.

Mikäli maaoikeuden päätös on jäänyt kaikilta osilta ennalleen, asia palautuu Forssan yhdyskuntalautakunnan yksityistiejaoston käsiteltäväksi korvauksien määräämiseksi tien käytön aiheuttamasta haitasta Hevosillalle.

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/25864-murskaavaa-haittaa-vai-ei

 

Ympäristöurakointi ei kuitenkaan voi aloittaa murskeen kuljettamista, sillä Merot ovat myös tehneet valituksen maa-aineksen ottoon ja murskaukseen liittyvästä ympäristöluvasta Vaasan hallinto-oikeuteen.

Valitus on jätetty kesäkuussa 2016, mutta siitä ei ole vielä tehty päätöstä. Hallinto-oikeuden kirjaamon mukaan käsittelyaika on keskimäärin 19 kuukautta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic