Lounais-Häme

OK Forssan Urheilu-akatemialle

 

Toisen lukuvuotensa aloittanut Forssan Urheiluakatemia sai eilen opastusta ja kehuja, kun urheiluakatemiaohjelmaa organisoivan Suomen Olympiakomitean edustaja Pia Pekonen kävi tutustumassa täkäläiseen urheiluakatemiaan.

Pekonen on toiminut tämän vuoden alusta lähtien Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman valmennusosaamisen kehittäjänä. Pekonen on jalkautunut vierailemaan Suomen kaikissa 20:ssä urheiluakatemiassa ja eilen oli siis Forssan vuoro.

Pekosella riitti ohjelmaa aamusta iltaan, kun hän tapasi kaupungin edustajia, Forssan Urheiluakatemian suojiinsa ottaneiden Forssan yhteislyseon ja Forssan ammatti-instituutin henkilökuntaa sekä urheiluakatemian opiskelijoita ja valmentajia.

Pekonen kiersi myös Forssan urheilupaikoissa, jotka tekivät häneen vaikutuksen.

– Täällä on hirveän hyvät puitteet urheilulle ja lisäksi kaikki kentät ja hallit sijaitsevat lähellä toisiaan, Pekonen kehui.

 

Forssan urheiluakatemiassa on tällä lukukaudella lähes sata urheilijaa, joista osa opiskelee FAI:ssa, mutta suurin osa yhteislyseossa.

Valmentajia on kymmenkunta, mutta lajeja vielä enemmän, kun opiskelijoita on jalkapallon, jääkiekon, ringeten, koripallon, lentopallon, pesäpallon, salibandyn, joukkuevoimistelun ja ratsastuksen parista. Oman ryhmänsä muodostavat yksilölajien edustajat, joita on muun muassa yleisurheilusta, taekwondosta ja motocrossista.

– Akatemian perusajatuksena on urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Käytännössä urheilijoilla on kolmena koulupäivänä viikossa aamupäiväharjoitukset, kertoo Forssan Urheiluakatemian koordinaattori Jukka Vierimaa.

– Haluamme viedä urheilijoita eteenpäin ja tarjota heille mahdollisuus jäädä opiskelemaan ja urheilemaan kotipaikkakunnalle sen sijaan, että he lähtisivät kauemmas. Meillä on täällä hyvät puitteet ja erinomainen yhteistyö urheiluseurojen ja oppilaitosten kanssa, Vierimaa kehuu.

– Toimintamme on nopeasti kehittynyt ja on nyt jo eri tasolla kuin ensimmäisenä vuotena. Tämän vierailun aikana olemme tutkineet ja löytäneet uusia kehityskohteita.

Urheiluakatemia mahdollistaa urheilevalle opiskelijalle muutakin kuin harjoitusmahdollisuuden: hän saa hyväkseen lukiossa kymmenen kurssia ja ammatti-instituutissa 15 osaamispistettä.

 

Välillisesti Olympiakomitea tukee urheiluakatemioita myös taloudellisesti.

– Olympiakomitea esittää urheiluakatemioille avustuksia, jotka opetusministeriö myöntää, Pekonen selvittää.

– Budjetistamme noin kymmenen prosenttia tulee valtiontukena. Se on pieni, mutta meille äärimmäisen tärkeä summa, Välimaa korostaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti