Lounais-Häme

OKM tasoittaa pandemiarajoitusten vaikutuksia – Nuutajärvelle 6 000 euroa koronatukea

Koronan vuoksi lyhyt turistisesonki lyheni Nuutajärvellä entisestään.
Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee nuutajärveläistä lasiosuuskuntaa NuGOa koronapandemian rajoitusten kompensaationa. Kuvassa osuuskunnan jäsenen Anu Penttisen teos Saarivaltio. Kuva: Lassi Puhtimäki
Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee nuutajärveläistä lasiosuuskuntaa NuGOa koronapandemian rajoitusten kompensaationa. Kuvassa osuuskunnan jäsenen Anu Penttisen teos Saarivaltio. Kuva: Lassi Puhtimäki

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koronatukea urjalalaiselle Nuutajärven Galleria osuuskunnalle. Osuuskunta saa koronapandemian rajoituksista aiheutuneisiin taloudellisiin haasteisiin 6 000 euroa.

– Tämä tuki on meille todella arvokas. Koronan aiheuttamat rajoitukset lyhensivät entisestään lyhyttä sesonkiamme Nuutajärven lasikylässä. Meillä on jonkin verran toimintaa myös muualla, mutta ehdottomasti valtaosa täällä, NuGOn puheenjohtaja Marika Kinnunen kertoo.

Lasikylän sesongista kevät jäi tämä vuonna tulematta rajoitusten vuoksi, ja syksykin mietityttää.

– Elo-syyskuussa ovat perinteisesti tulleet kansainväliset turistimme. Tuskin matkailu syksyksi herää, ennakoi Kinnunen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen myönsi ylimäärästä avustusta kulttuurin ja taiteen toimijoille koronapandemiasta selviämiseen. Kulttuurialojen yhteisöille myönnettiin yhteensä 10 660 500 euroa.

Hakijat edustivat monipuolisesti eri taiteenaloja. Eniten avustuksia haettiin musiikin, näyttämötaiteen ja kulttuuritapahtumien aloilta.

Avustuksia myönnettiin suhteessa eri alojen hakemusmääriin. Hakijoista 61 prosentille myönnettiin avustus.

– Hakemusten runsaus ja monipuolisuus osoittavat sen, kuinka laajasti ja monella eri tavoin koronapandemia on vaikuttanut luovan työn tekemiseen. Pandemian aiheuttamat taloudelliset ongelmat koskevat kipeästi monen eri kulttuurin, taiteen ja luovien alojen toimijoita. On tärkeää, että valtio on voinut tulla vastaan avustuksin laajemmalla spektrillä kuin normaalisti valtitonavustuksia myönnettäessä, sanoo ministeri Hanna Kosonen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic