Lounais-Häme

Olavi Virtaa vuolaasti Somerolla

Olavi Virran musiikkia uudelleen sovittava August Saarinen & Vuolas Virta -orkesteri kiertää viimeistä kesää keikoilla. Yhtye tunnetaan jatsahtavista ja moderneista Virta -tulkinnoistaan sekä draamaa sisältävistä konserteistaan. Jäähyväiskeikkojensa myötä orkesteri julkaisee myös toisen albuminsa Kaksi maailmaa.
August Saarinen & Vuolas Virta -yhtyeen jäsenet haluavat tuoda Virran taiteen esille uudella tavalla. 
Toivoimme, että kauttamme myös nuoret löytäisivät Virran hienon musiikin ja tutustuisivat tämän tangon kuninkaan dramaattiseen elämään, kertoo August Saarinen -alter egon takaa löytyvä Juho Vanamo.
Tämän kesän konserteissa kuullaan materiaalia niin orkesterin edelliseltä Mestarin uudet vaatteet -albumilta kuin kiertueen alussa julkistettavalta uudelta levyltä. Levyllä kuullaan uusia versiointeja Virran tuotannosta niin basistin, saksofonistin, rumpalin, kosketinsoittajan kuin äänisuunnittelijankin kynästä. Tällä kertaa uuteen muottiin on taivuteltu myös lähes ikoniseen asemaan noussut suomalaisten kestosuosikki Hopeinen kuu.
Vuonna 2012 perustettu orkesteri on ehtinyt vierailla myös kaksi kertaa Amerikassa sekä esiintyä yhden kesän kesäteatterissa Helsingissä. Somerolla Augustia orkestereineen on kuultu aiemmin kolmesti. 
Augustin tarina saattaa loppua, mutta Mestarin musiikki ei katoa suomalaisesta perimästä koskaan. Toivottavasti levyjemme avulla sen löytävät aina vain uudet sukupolvet, toteaa orkesterin kosketinsoittaja Joonas Mikkilä.
August Saarinen & Vuolas Virta ke 29.6.2016 klo 19. Hovilan kartano, Somero. Liput: 15/12e.

Uusimmat

Fingerpori

comic