Lounais-Häme

Olemmeko edelleen metsäkansaa? – Tutkijat haluavat kuulla suomalaisten suhteesta metsään

Metsä on edelleen lähellä suomalaisten sydäntä. Tutkimushankkeessa kerätään tietoja suomalaisten metsäsuhteesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Metsä on edelleen lähellä suomalaisten sydäntä. Tutkimushankkeessa kerätään tietoja suomalaisten metsäsuhteesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Metsien merkitys ja käyttö ovat Suomessa muutoksessa. Tästä huolimatta monet kokemuksemme ja muistomme liittyvät metsään ja teemme metsässä ja metsään liittyen monenlaisia asioita.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ja Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimushanke järjestävät yhteistyössä Suomen Metsämuseo Luston kanssa muistitietokeruun suomalaisista metsäsuhteista. Tavoitteena on tallentaa mahdollisimman laajasti monenlaisia kuvauksia metsien merkityksistä suomalaisille.

Tutkijat haluavat kuulla, mitä metsä suomalaisille merkitsee, miten metsäsuhde on syntynyt ja millaiseksi se on muodostunut. Vastauksissa halutaan myös kuulla, omistaako vastaaja metsää ja liittyykö työ tai ammatti metsään, ja miten se näkyy metsäsuhteessa.

Oman kirjoituksensa voi lähettää SKS:lle lokakuun puoliväliin mennessä. Mukaan voi liittää halutessaan myös valokuvia. Vastausohjeet löytyvät täältä.

Vastaukset arkistoidaan seuran arkistoon. Aineiston pohjalta tehdään tieteellistä tutkimusta ja julkaisuja. Keruun tuloksista tiedotetaan keväällä 2021.

 

Lue myös: Metsällä on paljon muutakin arvoa kuin myydyt puut – Metsäiltakoulu antoi valtuutetuille runsaasti tietoa Forssassa (FL 19.10.2019)

”Monimuotoisuuskato näkyy myös luonnonkulkijalle” – Ministeri Krista Mikkonen pääsee sienimetsään vain viikonloppuisin (FL 26.10.2019)

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic