Lounais-Häme

#olentukena – Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö näkyväksi sosiaalisessa mediassa

Kampanjaviikon aikana tukisuhteiden tarinoita voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.
Lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistyön kampanjaviikkoa vietetään tällä viikolla. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistyön kampanjaviikkoa vietetään tällä viikolla. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä tehdään 13.–19.1. näkyväksi sosiaalisessa mediassa.

Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä.

Antaa paljon myös tekijälleen

Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua.

– On ollut silmiä avaavaa, miten paljon välittäminen ja ajan antaminen saa hyvää aikaan. Elämä ei aina ole reilua ja siksi tuntuu tärkeältä olla kannustavana ja turvallisena aikuisena tuettavan lapsen elämässä, sanoo vapaaehtoinen Heikki Leppälä Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta.

Vapaaehtoisille on jatkuva tarve

Lasten, nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävää vapaaehtoistyötä organisoidaan ja ohjataan ammatillisesti useissa eri organisaatioissa ja kampanjaviikon tarkoituksena on tuoda esiin tätä tärkeää tukimuotoa. Samalla kerrotaan yksittäisistä kokemuksista ja hetkistä, joita vapaaehtoiset lasten ja nuorten kanssa kokevat. Uusille vapaaehtoisille on jatkuva tarve, joten asian esillä pitäminen on tärkeää. Viikon aikana tukisuhteiden tarinoita voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.

Kampanjaviikon ovat ideoineet Diakonissalaitoksen Amigo-toiminta, Diakonissalaitoksen kummiperhe-toiminta, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä Yhteiset Lapsemme ry.

Luitko tämän? Walkersin Wauto kiertää Tammelan kylissä, nuorisotyö etsii vapaaehtoisia

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat