Lounais-Häme

Oletko innokas viherpeukalo – Avaa kotipuutarhasi yleisölle ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Tapahtumaan voi ilmoittaa melkein millaisen puutarhan hyvänsä. Tärkeintä on, että omistaja haluaa jakaa kokemuksia muiden puutarhaharrastajien kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Tapahtumaan voi ilmoittaa melkein millaisen puutarhan hyvänsä. Tärkeintä on, että omistaja haluaa jakaa kokemuksia muiden puutarhaharrastajien kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puutarhaliitto ja Svenska Trädgårdsförbundet on järjestänyt Avoimet puutarhat -teemapäivän vuodesta 2012 lähtien. Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa puutarhoista ja kasveista kiinnostuneiden harrastajien ja puutarhoissa vierailijoiden keskuudessa. Myös media on kiinnostunut tapahtumasta, jonka aikana kymmenet tuhannet vierailijat tutustuvat satoihin puutarhoihin ympäri Suomen.

Mikäli olet kiinnostunut jakamaan puutarhan hoitokokemuksia ja haluat esitellä puutarhaasi samanmielisille, voit ilmoittautua mukaan Avoimet Puutarhat -tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina 7. heinäkuuta.

 

Lue myös: Hunajakodon puutarhassa Jokioisilla – ”Puutarhassa valmista ei kannata odottaa”

 

Pihasi tai puutarhasi ei tarvitse olla huippuhieno tai -siisti. Pääasia on, että haluat jakaa kokemuksiasi muiden harrastajien kanssa. Voit olla kasvikeräilijä tai aivan tavallinen pihanomistaja, joka nauttii puutarhan rakentamisesta ja hoitamisesta.

Tänä vuonna erityisteemana on kestävä puutarha. Puutarhaharrastaminen vaikuttaa parhaimmillaan positiivisesti ihmisiin, eläinkuntaan ja ilmastoon. Tapahtuman aikana tutustutaan puutarhan hyvinvointia edistäviin teemoihin ja torjutaan vieraslajeja Allergia-, Iho- ja Astmaliiton toimesta.

Puutarhan keskeneräisyys ei ole esteenä osallistumiselle. Jokainen puutarha on täynnä eläviä vinkkejä puutarhanhoidosta, kasveista ja niiden käytöstä.

Tapahtuman parasta antia ovat omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksiaan muiden harrastajien kanssa. Viime kesänä puutarhoissa kuului linnunliverryksen lisäksi myös musiikkia ja jopa runoja. Suosittuja olivat erilaiset opastetut kierrokset, joiden aikana on mahdollisuus nauttia puutarhasta ja oppia uutta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut. Helpoiten osallistuminen onnistuu kirjautumalla www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa, jonka kumppaneina ovat Biolan Oy, Oy Fiskars Ab ja Allergia-, Iho- ja Astmaliitto.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic