Lounais-Häme

Oletko lähdössä lomareissulle? – Voit tarkistaa etukäteen, missä pientareet on niitetty ja mitä teitä asfaltoidaan

Verkkopalvelusta selviää ajokeli, ruuhka, tietyöt ja uutena myös maanteiden kunnossapito.
Liikennetilanne -palvelusta näkee uutena maanteiden kunnossapitotietoja. Kuvankaappaus palvelusta.

Heinäkuu on suomalaisten suosikkilomakuukausi. Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palveluun on lisätty uusia sisältöjä helpottamaan lomalaisten ja muiden tiellä liikkujien matkan suunnittelua.

Ajokelin, ruuhkatietojen ja tietöiden lisäksi palvelusta voi nyt tarkistaa myös maanteiden kunnossapitotiedot. Palvelu näyttää, missä pientareita on niitetty, hiekkateitä tasoiteltu ja missä asfaltoidaan.

Tiedot ovat tulossa myöhemmin myös Liikennetilanne-mobiilisovellukseen. Mobiilisovelluksessa on jo nyt mahdollista antaa palautetta teiden kunnosta. Käyttäjä voi esimerkiksi jättää palveluun kuvan paikasta, jossa on asfalttivaurio.

Myös veneilijöille on Liikennetilanne-palvelussa tarjolla entistä enemmän tietoa. Vesillä liikkujat näkevät palvelusta uutena vesiliikenteen häiriöt sekä turvalaitteiden vikailmoitukset.

Junamatkustajat voivat tuttuun tapaan tarkistaa lähijunien ja kaukojunien reaaliaikaiset asemakohtaiset aikataulut.

Viikoittain 20 000 käyttäjää

Traffic Management Finland toteutti kevään aikana tutkimuksen, jossa kerättiin eri käyttäjäryhmiltä palautetta Liikennetilanne-palvelun käyttökokemuksesta.

Vastausten pohjalta palvelua kehitetään syksyn aikana.

– Käyttäjien suurimmat toiveet liittyivät liikkumisen sujuvoittamiseen omalla reitillä valmiiksi jalostetun tiedon avulla, palvelun personointiin ja mobiilikäyttöön, kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen Traffic Management Finlandista kertoo tiedotteessa.

Liikennetilanne-palvelulla on viikoittain noin 20 000 käyttäjää.

Palvelun tie-, rata- ja vesiliikenteen tiedot jaetaan myös avoimena datana Traffic Management Finlandin Digitraffic-palvelussa. Tämä mahdollistaa sovelluskehittäjille uusien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic