Lounais-Häme

Oletko sinä opiskellut tai opettanut kansalais- tai työväenopistossa? – Kerro muistosi

Juhlavuoden kunniaksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansalaisopistojen liitto KoL järjestävät avoimen muistitietokeruun kansalais- ja työväenopistoista.
Kansalaisopistossa voi opiskella vaikkapa tilkkutöiden tekemistä. Kuva: Tapio Tuomela
Kansalaisopistossa voi opiskella vaikkapa tilkkutöiden tekemistä. Kuva: Tapio Tuomela

Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Miljoonat suomalaiset ovat elämänsä aikana osallistuneet kansalais- tai työväenopiston kursseille ja Suomen suurimpana oppilaitosmuotona kansalais- ja työväenopistot tavoittavat vuosittain yli 600 000 suomalaista. Kursseilta haetaan niin virkistystä vapaa-aikaan kuin tukea työelämäänkin ja osalle kansalaisopistosta tulee jopa elämänmittainen harrastus.

Juhlavuoden kunniaksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansalaisopistojen liitto KoL järjestävät avoimen muistitietokeruun kansalais- ja työväenopistoista. Muistitietokeruulla kerätään muistoja opiskelusta kansalais- tai työväenopistoissa sekä opiskelijoiden ja opettajien näkökulmasta. Keruuseen osallistutaan lähettämällä vapaavalintaisen mittainen ja tyylinen kirjoitus SKS:lle verkkolomakkeella tai postitse. Halutessaan kirjoitukseen voi liittää mukaan myös valokuvia. Keruu on osa SKS:n arkistotyötä, jolla tallennetaan suomalaista kulttuuriperintöä.

Oletko sinä opiskellut tai opettanut kansalais- tai työväenopistossa? SKS ja KoL toivovat, että kerrot muistoja opiskelustasi. Kirjoituksessa voit halutessasi kertoa, minkälaisia asioita olet opiskellut ja miksi, sekä pohtia, mikä merkitys oppimillasi asioilla on ollut elämässäsi. Voit myös esimerkiksi kuvailla, minkälaista opiskelu oli käytännössä tai miettiä, mikä saa sinut kenties aina uudelleen ilmoittautumaan kursseille. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan yksi maksuton osallistuminen vapaavalintaisen kansalaisopiston kurssille sekä Kansalaisopistot.fi-tuotepalkintoja. Keruun tuloksista tiedotetaan keväällä 2020.

Juhlavuosi näkyy myös opistojen toiminnassa eri puolilla Suomea. Tapahtumia julkaistaan läpi vuoden juhlavuoden kalenterissa osoitteessa www.kansalaisopistot.fi/tapahtumat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic