Lounais-Häme Forssa

Oli aika, kun Matti Huusela tarvitsi apua – Lauantaina hän tarjosi auttavan kätensä muille forssalaisille

Matti Huusela pystyy samastumaan vaikeissakin elämäntilanteissa elävien arkeen. Hän tietää, mikä merkitys on avulla. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Matti Huusela tietää tarkasti, miltä tuntuu tarvita apua.

Vielä 25 vuotta sitten hänen elämäänsä hallitsi alkoholi. Ruokaan oli varaa lähinnä palkkapäivänä ja vähän sen jälkeen.

– Rahaa ei viinan jälkeen oikein riittänyt elämiseen, mutta eihän alkoholisti tilanteelle mitään voinut.

Nyt Huusela haluaa auttaa muita ihmisiä, jotka ovat tippuneet yhteiskunnan kelkasta tai joilla on syystä tai toisesta rahahuolia.

Siksi hän osallistui lauantaina Forssan seudun seurakuntien tarjoaman jouluaterian järjestelyihin. Vuosittainen jouluateria on suunnattu ensisijaisesti yksinäisille ja vähävaraisille Forssan seudulla asuville.

– Pahimpina elämäni hetkinä minulla oli enää kaksi vaihtoehtoa: köysi tai Jeesus. Siitä lähtien kun valitsin Jeesuksen, olen halunnut tehdä vapaaehtoistyötä hyvien asioiden eteen, Huusela kertoo.

Hän toimi jouluruokailun aikana tiskarina ja auttoi myös muissa järjestelyissä.

Vaikka työ tuntui raskaalta, auttaminen tarjosi iloa ja joulumieltä.

– Olen itsekin saanut aikoinani suurta armoa. Teen tätä nyt muiden hyväksi Jeesuksen rakkaudesta.

Huuselan lisäksi Forssan seudun seurakuntien yhteisessä jouluruokailussa työskenteli noin 30 vapaaehtoista. Jokainen teki pyyteetöntä työtä lähimmäisen rakkauden, toisten auttamisen ja kaikkien yhteisen joulumielen hyväksi.

Joillekin vapaaehtoisille viikonloppu oli oikeastaan koko joulun kohokohta.

Emäntänä keittiössä toiminut Sirpa Viljanen ruokailee joulunpyhät sukulaistensa luona, joten hän ei tee kotona juurikaan jouluvalmisteluja.

– Se tarkoittaa, että tämä on minun jouluni. Saan hääräillä seurakuntatalon keittiössä ja tehdä muille jouluruokaa, Viljanen tuumasi.

Seurakuntien jouluateria tarjoiltiin tänäkin vuonna noin 250 paikalliselle. Ateriaan kuului kaikki perinteiset jouluruoat kinkkuineen, rosolleineen ja laatikkoineen.

Ateria tarjotaan vuosittain lahjoitusvaroin. Tärkein lahjoittaja on evankelisluterilainen kirkko, mutta myös muut seurakunnat, jotkut yritykset ja Forssan kaupunki osallistuvat kustannuksiin.

Jouluateria ja sen jälkeen jaettu ruoka-apu maksoivat kaikkiaan 3000 euroa.

– Jouluruokailu on monille erittäin merkityksellinen. Ateria on osoitus siitä, että ketään ei unohdeta, vaikka itsestä tuntuisikin, että on jo ehtinyt tippua yhteisöjen ulkopuolelle, sanoo tapahtuman järjestäjä Jussi Suo-Yrjö Forssan helluntaiseurakunnasta.

Tapahtumassa puhunut Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kaisa Lepola muistutti, että joulu kuuluu kaikille ikään, sukupuoleen tai varallisuuteen katsomatta.

– Jouluun voi liittyä surua, sairautta tai yksinäisyyttä, mutta siihen kuuluu myös toivoa, Lepola sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic