Lounais-Häme

Olli Forsberg sai viimein hautakiven

 

Junioreiden urheiluvalmentajana tunnetuksi tullut forssalainen Olavi ”Olli” Forsberg sai viime lauantaina kiven haudalleen. Tähän asti haudalla on ollut pelkkä puuristi, johon on tussilla kirjoitettu Forsbergin nimi.

Forsbergin kuolemasta on kulunut jo 22 vuotta, mutta häntä muistellaan yhä lämmöllä.

Yksi muistelijoista on Pate Brusin, jonka valmentajana Olli Forsberg toimi vuosia.

-Kävelin usein Ollin haudan ohitse ja mietin, että hän ansaitsisi haudalleen kunnollisen kiven, Brusin sanoo.

Brusin otti yhteyttä vanhaan koulukaveriinsa, joka omistaa nykyisin Hautakiviliike Veljekset Raution. Miehet lähtivät yhdessä puuhaamaan Forsbergille hautakiveä.

Viime lauantaina kivi viimein saatiin maahan. Hautakivestä ilmenevät Forsbergin syntymä- ja kuolinaika. Kiveä koristaa jalkapallon kuva. Jalkapallo oli yksi Forsbergin suosikkilajeista, ja hän valmensi sitä vuosia.

Forsbergilla ei tiettävästi ole lähiomaisia Forssan seudulla, mutta joku on käynyt haudalla jo ennen hautakiven asennusta.

-Haudalla oli kynttilä ja kukkia. Jonkun on täytynyt myös kirjoittaa Ollin nimi ristiin, Brusin sanoo.

Hän ei tiedä, kuka kävijä on, mutta todennäköisesti tämä joutuu seuraavalla kerralla hieraisemaan silmiään pariin kertaan.

-Kaikki hautausmaalla käyneet tuttavani ovat ihmetelleet, miksi Ollin haudalla ei ole kiveä. Monen mielestä oli hyvä idea hankkia kivi haudalle.

Olavi Forsberg muistetaan Forssassa persoonallisena miehenä, joka valmensi lapsia leikkisästi ja huumorilla. Hän oli rento valmentaja, joka ei huutanut kentän laidalla vaan touhusi lasten mukana. Aina, kun Forssan urheilukentällä tapahtui, Forsberg oli siellä.

Olavi Forsberg on haudattu Rauhanmaan hautausmaalle, jonka omistaa Forssan Vapaa-ajattelijat. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti