Lounais-Häme

Ollilan koululle löytyi ostaja

Someron kaupunki on löytänyt käytöstä poistetulle Ollilan koulukiinteistölle noin vuoden mittaisen kauppaamisen jälkeen ostajan. Veikkolalainen kuvanveistäjä Anna-Kaisa Ant-Wuorinen on jättänyt kohteesta 78000 euron tarjouksen sillä ehdolla, että kaupunki sitoutuu kunnostamaan koulun viereisen sadevesikaivon ja tyhjentämään kiinteistöjen jätevesikaivot ennen kauppakirjan allekirjoitusta.

Ant-Wuorinen vuokraisi koulurakennuksen ja asuntolahuoneiston sisältävää kiinteistöä 1. lokakuuta alkaen kunnes kauppakirja voidaan allekirjoittaa. Kokonaisvuokra 500 euroa kuukaudessa sisältää koulukiinteistön osalta käyttöveden, muttei sähköä ja lämmitystä.

Someron kaupunki pudotti kaksi viikkoa sitten kiinteistön minimihinnan sähköisessä huutokaupassa 100000 eurosta 80000 euroon. Ant-Wuorisen tarjouksen myötä kaupunginhallitus päätti keskeyttää sähköisen huutokaupan. Hallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Someron kaupunki myy tarjouksen mukaiset kiinteistöt rakennuksineen Ant-Wuoriselle. Tekninen toimi sai toimiohjeen vuokrata kohde Ant-Wuoriselle ajalle ennen kauppakirjan allekirjoitusta.

 

Ant-Wuorinen kertoo kaupungille jättämässään tarjouksessa, että kiinteistön pääasiallinen tarkoitus on toimia työtilana kuvanveistäjän ammatinharjoittamista varten. Lisäksi kiinteistöllä voitaisiin järjestää kesäisin korkeatasoisia taidenäyttelyitä ja vuokrata osaa tiloista muille taiteilijoille tai käsityöläisille työtiloiksi. Myös kyläläiset voisivat Ant-Wuorisen suunnitelmien mukaan halutessaan vuokrata tiloja kerhotoimintaan ja yhteistyö Somero-opiston kanssa kiinnostaa häntä.

Taitelijan tavoitteena olisi edelleen vuokrata asuntolan huoneistoja vakituiseen asumiseen ja mahdollisesti perustaa residenssi ulko- ja kotimaisille taiteilijoille. Myös oma asuminen koulukiinteistössä on Ant-Wuorisen mukaan mahdollista.

Hänen suunnitelmissaan on palkata avustajia kuvanveistoprojekteihin ja käyttää paikallisia yrityksiä alihankkijoina sekä ottaa harjoittelijoita oppimaan ammattia. Talojen remonteissa Ant-Wuorinen lupaa käyttää paikallisia yrityksiä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/38669-ollilan-koulun-hintapyynto-laski

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/37822-ollilan-kylakoululle-ei-tunnu-loytyvan-ostajaa

Uusimmat

Fingerpori

comic