Lounais-Häme

Ollilan kyläkoulun myyminen venyy

Someron Ollilan vanhasta kyläkoulusta ei nettihuutokaupassa jätetty yhtään tarjousta. Itse kohdetta oli Huutokaupat.comissa käyty katsomassa yli 13200 kertaa.

Someron kaupunginhallitus oli päättänyt asettaa Ollilan koulun huutokaupan minimihinnaksi 100000 euroa, jonka yli kukaan ei halunnut mennä.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen arvioi, että sähköistä huutokauppaa jatketaan tässä vaiheessa helmikuun loppupuolelle. Seuraava kaupunginvaltuusto, joka voi hyväksyä kaupat, on 10. huhtikuuta

– Varmaan suuntaamme jatkomarkkinoinnissa lisäksi tiedottamista hieman uudella tavalla.

Koulun lähtöhintaa ei ole Somerolla ajateltu muuttaa. Se vaatisi kaupunginhallitukselta uuden päätöksen.

Ollilan koulun kiinteistöillä on yhteisalaa 0,85 hehtaaria. Hirsirunkoinen ja kaksikerroksinen koulurakennus on rakennettu vuonna 1902 ja laajennettu vuonna 1926 ja 1985. Kerrosalaa on noin 360 neliötä.

Vieressä on 1956 rakennettu 240-neliöinen kolmen asunnon rivitalorakennus, joka on vuokrattuna, sekä varastorakennus.

Rakennuksissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja öljykeskuslämmitys.

Kaavailuissa oli, että Someron kaupunginvaltuusto olisi päättänyt tarjousten perusteella Ollilan vanhan koulun myynnistä kokouksessaan 6. helmikuuta. Se siirtyy nyt ainakin huhtikuulle.

Ollilan ja Terttilän koulut jäivät pois käytöstä viime vuoden keväänä ja päätyivät huutokaupattaviksi, koska Someron kaupungilla ei ollut niille käyttöä. Terttilän koulu meni loppuvuodesta kaupaksi 63100 eurolla, kun asetettu minimihinta oli 60000 euroa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic