Lounais-Häme

Oma Häme kritisoi Forssan ja Hattulan ulkoistamissuunnitelmia

Forssan hyvinvointivointikuntayhtymä ja Hattulan kunta ovat saamassa kriittiset lausunnot Kanta-Hämeen omaa sote- ja maakuntaratkaisua valmistelevalta Oma Häme -hankkeelta.

Hattulan kunta valmistelee sote-palvelujen osaulkoistamista ja Forssan seutu haluaisi ulkoistaa sote-palvelunsa kokonaisuudessaan.

Oman Hämeen projektipäällikkö Jukka LIndberg kertoi tällä viikolla valmistuvista lausunnoista tiistaina Hattulassa kokoontuneille seudun kuntien valtuutetuille.

-Onko viisasta rakentaa Hattulaan 15-paikkainen perusterveydenhuollon osasto, joka ei ole kuitenkaan aito lähipalvelu, vaan joskus elämänkaareen sattuva palvelu? Lindberg pohti.

-Meidän lausuntomme tulee olemaan aika kriittinen niiden elementtien osalta, joita ollaan ottamassa uusina asioina ulkoistukseen mukaan. Näemme tässä enemmän riskejä kuin mahdollisuuksia.

Forssan hyvinvointikuntayhtymän suunnitelmissa Lindberg ei näe mitään hyvää.

-Forssassa on asetettu tavoitteita, joita varten kokonaisulkoistamista ei tarvitse tehdä. Kokonaisulkoistaminen tarkoittaa irtautumista yhteisestä maakuntavalmistelusta. Ei näytä tarkoituksenmukaiselta, että tällaisia irtiottoja tulee tässä vaiheessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti