Lounais-Häme

Oma Häme pitää kiinni sote-harkintavallastaan

Oma Hämeen maakunnan sote-muutosryhmä puoltaa FSHKY:n sosiaali- ja terveysministeriöltä hakemaa lupaa saada järjestää Forssassa ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys.

Oma Hämeen lausunnon lähtökohtia on se, että Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän Forssan sairaalassa ylläpitämä nykyinen ympärivuorokautinen päivystysrakenne on sovittu sairaanhoitopiirin kuntien terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa.

Lisäksi lausunnossa katsotaan, että Forssan hyvinvointikuntayhtymän hakemuksessa esitettyjä ympärivuorokautisen päivystyksen väestön tarpeisiin ja palvelujen saavutettavuuteen liittyviä perusteita voidaan pitää painavina. FHKY:n hakemusta STM:lle ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystysluvasta pidetään hyvin perusteltuna.

Maakunta pitää lausunnossa tiukasti kiinni harkintavallastaan, koska se tulee jatkossa toimimaan sote-huollon järjestäjänä. Lausunnossa katsotaan, että tässä aiheessa ei ole tarkoituksenmukaista lukita pysyvästi lainsäädännön pääsäännöstä poikkeavia palvelu- ja päivystysrakenteita, vaan maakunnalla pitää olla laaja harkintavalta siitä, miten päivystys maakunnan seutukunnissa järjestetään yhdenvertaisesti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic