Lounais-Häme

Oma hyvä peli riittää voittoon

Koripallo

Forssa

Alun ei tarvitse kantaa harteillaan ennakkosuosikin paineita tiistaina alkavassa puolivälieräsarjassaan Peli-Karhuja vastaan.

Hyvään vireeseen joulun jälkeen päässyt PeKa sijoittui runkosarjassa neljänneksi, kun Alku oli viides. Peli-Karhut aloitti naisten Korisliigan vaisusti, mutta vahvistui kauden mittaan ja pelasi runkosarjan lopun erinomaisesti. Kotkalaisjoukkue voitti kymmenestä viimeisestä pelistään kahdeksan.

– Kaikki tässä valtakunnassa pitävät Peli-Karhuja sarjan suosikkina, mutta minä olen luottavaisempi kuin ennen viime vuoden Honka-sarjaa. Jos pelaamme hyvin, meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa sarja, vertaa Alun päävalmentaja Jari Marjamäki tämän ja viime vuoden puolivälieräsarjaa. Viime keväänä Alku kaatoi Hongan puolivälierissä.

Helpolla voitto ei forssalaisille tule. PeKa on tulivoimainen ja hurjassa iskussa. Tarkka kolmoskäsi löytyy melkein pelaajalta kuin pelaajalta.

– PeKa on varmasti sarjan heittovoimaisin joukkue. He ovat hyökänneet todella hyvin viimeiset pari kuukautta. Me lähdemme tekemään sarjaan niitä asioita mitä osaamme, Marjamäki sanoo.

Kolmosen kaari pitää pystyä puolustamaan tarkasti. Sarjan ratkaisun paikan Marjamäki näkee kuitenkin joukkueensa omassa hyökkäyspelaamisessa.

– Saamme sarjassa varmasti tarpeeksi stoppeja. Avainasemassa on, miten jouhevasti hyökkäyksemme toimii. Jos hyökkäyksemme ei toimi, olemme ongelmissa myös siirtymäpuolustuksessa.

Alku on joutunut uusimaan kuvioitaan, koska joukkueen amerikkalaissentteri Janella Lane halusi palata loukkaantumisen jälkeen kotimaahansa. Aukkoa paikatakseen Alku hankki kalkkiviivoilla liigasta amerikkalaislaituri Robin Murphyn ja divarista Asta Leinosen ja Maria Huitin.

Uusien pelaajien sisäänajo ja kuvioiden muuttaminen on ottanut aikansa, eikä vieläkään ole valmista. Mutta parempaan suuntaan mennään päivä päivältä.

– Mitä pidemmälle sarja menee, sitä vahvemmilla me olemme.

Marjamäki odottaa vahvaa panosta niin joukkueensa amerikkalaisvahvistuksilta kuin kokeneilta kotimaisilta pelaajiltaankin. Avainpelaajien on oltava iskussa, mikäli Alku aikoo jatkaa sarjaa välierissä.

–  Nuorille riittää se, että he tekevät työnsä, Marjamäki sanoo.

Alun kapteeni Hanna Vapamaa on pitkälti samoilla linjoilla kuin valmentajansa.

– Omalla hyvällä pelillä meillä on kaikki mahdollisuudet mennä jatkoon. Pelasimme alkukaudesta hyvin Peli-Karhuja vastaan, Vapamaa sanoo.

Alku voitti PeKan runkosarjassa kaksi kertaa, PeKa oli täpärästi parempi joukkueiden edellisessä yhteenotossa helmikuussa.

– Meidän on otettava niiltä heittäjät pois ja pelattava levypallot tarkasti. Hyökkäyksiin pitää lähteä nopeasti, uskon, että olemme siinä Peli-Karhuja parempia.

Kapteeni uskoo, että joukkue on psyykkisesti ja fyysisesti valmis pudotuspeleihin.

– Nämä ovat nyt niitä pelejä, joiden eteen on tehty koko kausi töitä, Vapamaa muistutti.

 

Alulla vahva alkukausi, PeKalla loppukausi
Naisten Korisliigan runko-sarjan päätöstilanne:Alun ja PeKan kohtaamiset tämän kauden runkosarjassa:5. lokakuuta: FoA-PeKa 78–631. joulukuuta: PeKa-FoA 70–831. helmikuuta: FoA-PeKa 97–99 ja.Keskinäiset voitot Alulle tällä kaudella 2–1.Alku teki runkosarjassa keskimäärin 78,3 pistettä, PeKa 76,6. Alulle tehtiin 81,7 pistettä, PeKalle 73,1.Joukkueiden 10 viimeistä peliä: Alku 2 voittoa/8 tappiota, PeKa 8/2.Joukkueiden keskinäiset 10 viime peliä: PeKa 6 voittoa/4tappiota, Alku 4/6.

Uusimmat

Fingerpori

comic