Lounais-Häme

Oma lastennäytelmä Pertun päivien täkynä

 

Ypäjän Musiikkiteatteri esittää lastennäytelmän Prättäkitti ja Yrjä Pytyn tapaus Ypäjän 140-vuotisjuhlien yhteydessä Pertun päivillä musiikkiteatterin näyttämöllä lauantaina 20.8. klo 15 teatterilla. Ypäjän kunta tarjoaa katsojille vapaan pääsyn.

Prättäkitti ja Yrjä Pytyn tapaus on ypäjäläisen perimätiedon pohjalta käsikirjoitettu lastennäytelmä. Tapahtumat sijoittuvat Mannisten kylään, nykyisen Ypäjän, silloisen Loimaan alueelle vuosina 1650–1657.

Tarina kertoo 12-vuotiaasta pojasta Yrjä Pytystä, joka kähveltää äitinsä rahat. Tästä tietämättömänä äiti pyytää paikallista noitaa Prättäkittiä noitumaan varkaan sudeksi ja niin käy. Näytelmässä selviää, miten susilauma ottaa Yrjän vastaan ja pääseekö Yrjä vielä kotiin äitinsä luo.

Näytelmän on käsikirjoittanut Matti Mali, ohjannut Jaakko Loukkola ja musiikista vastaa Kari Mäkiranta. Musiikkiteatteriyhdistyksen yhtenä tavoitteena on saada myös lapset ja nuoret innostumaan teatterista harrastuksena, jotta toiminta voi jatkua tulevaisuudessakin.

Näytelmän rooleissa on tuttuja kasvoja Ypäjän Musiikkiteatterin näytelmistä mutta myös uusia esiintyjiä.

Suomen kulttuurirahaston Hämeen maakuntarahasto on tukenut esityksen tuotantoa myöntämällä sille 5000 euron apurahan. FL

Lisätietoja www.ypajanmusiikkiteatteri.fi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti