Lounais-Häme

Omaiset: Malesialaiskonetta käsittelevä raportti ei valota katoamisen syytä

Kuala Lumpur
30.07.2018, 10:33

Ulkomaat

Vuonna 2014 kadonnutta malesialaiskonetta käsittelevä tutkimusraportti ei tarjoa syytä katoamiselle, kertovat koneessa olleiden omaiset. Raportti julkistetaan myöhemmin tänään, mutta sitä esiteltiin jo etukäteen uhrien omaisille.
Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut Malaysian Airlinesin matkustajakone katosi maaliskuussa 2014, kun se oli kääntynyt pois reitiltään. Koneen oletetaan olleen keskellä Intian valtamerta, kun siitä saatiin viimeinen signaali. Sen kyydissä oli 239 ihmistä.
Omaisten mukaan raportti vaikutti sisältävän lähinnä pitkän kuvauksen koneen katoamisesta ja sen etsintäyrityksistä. Viranomaiset eivät osanneet vastata omaisten kysymyksiin, ja osa omaisista käveli vihaisina ulos raportin esittelytilaisuudesta.
– Olen turhautunut. Raportissa ei ole mitään uutta, kertoi tilaisuuteen osallistunut nainen, jonka aviomies katosi koneen mukana.
Hänen mukaansa tapaaminen yltyi huutamiseksi.
– Liikenneministeriön edustajat, jotka esittelivät raporttia, eivät osanneet vastata kysymyksiin, koska he eivät olleet raportin kirjoittajia, nainen kertoi.
Lennon MH370 katoamisen syistä on esitetty monenlaisia teorioita. Niitä on ollut mahdoton kumota tai vahvistaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic