Lounais-Häme

Omaishoitajat odottavat rahojaan Forssassa

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on viemässä konserniohjauksen neuvottelukuntaan esityksen lisärahoituksen saamiseksi Forssan kaupungilta omaishoidon määrärahoihin. Neuvottelut käydään Forssan kaupungin johdolla.

Tällä hetkellä jonossa on omaishoitoa koskeneen tukipäätökseen oikeuttavaa 31 forssalaista, jotka odottavat rahoituksen järjestymistä. Tälle vuodelle tarvittava summa olisi toukokuun alusta lähtien 96000 euroa, josta kertyy vuositasolla noin 165000 euron lisäkustannus.

Tällä hetkellä forssalaisia omaishoidon tuen saajia on kaikkiaan 90 henkilöä, joten omaishoidon tarpeen lisäys on merkittävä.

Hyvinvointikuntayhtymän vanhuspalveluiden palvelualuejohtaja Annukka Kuismin sanoo, että viime vuonna omaishoidon tukijonossa oli 15–17 henkilöä, joten tilanne on jonottajien määrällä mitaten muuttunut nopeasti. Kaikkiaan hykyn piirissä on tällä hetkellä 200 omaishoidon tuen piirissä olevaa.

-Omaishoidon tuki on määrärahasidonnainen etuus, ei subjektiiviseen oikeuteen perustuva etuus. On todella hienoa, että näin moni haluaa hoitaa omaistaan. Forssan osalta määräraha ei vastaa nykyistä tarvetta, Kuismin sanoo.

Lisärahoituksesta käydään neuvottelu konserniohjauksen neuvottelukunnassa tämän kuun 21. päivä.

Omaishoidon tukea kohdennetaan eniten hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville. Maksuluokkia on kaikkiaan kolme ja tuen määrä vaihtelee 391,51 eurosta 760,30 euroon kuukaudessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti