Lounais-Häme Humppila

Oman yhteisön hyväksi – Humppilan Veikkojen pesisporukka kipaisee tarvittaessa kaupassa

Nyt on Veikkojen vuoro auttaa humppilalaisia.
Tiina Virtanen keräsi ja toimitti torstaina ruokakassin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tiina Virtanen keräsi ja toimitti torstaina ruokakassin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan Veikoissa tuumitaan, että yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen sekä yhdessä tekeminen ovat olleet kivijalkoja, joiden varaan Veikot on aina nojannut. Humppilalaiset ovat tukeneet seuraa niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Nyt on Veikkojen vuoro auttaa humppilalaisia.

Veikot on käynnistänyt avustushankkeen, jossa pesäpallojuniorit perheineen hoitavat koronaviruksen vuoksi vaikeuksiin joutuneiden kauppa-asioita.

Vastaavanlaisia avustushankkeita on käynnistetty eri puolilla maata, ja Veikkojenkin idea putkahti kauempaa.

– Näin Jyväskylän Happeen salibandyseuran aloittaneen tällaisen avustuksen. Siitä tuli mieleen, että Veikkojen pesisporukka voisi ryhtyä samanlaiseen hankkeeseen. Eräs pesisjuniorien vanhemmista otti saman asian puheeksi ja näin sain idealleni tukea, kertoo yhdysmiehenä avustushankkeessa toimiva Veikkojen pesäpallojaoston puheenjohtaja Markus Seuranen.

Avustushankkeen kohteina ovat ikänsä tai terveydentilansa vuoksi koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat ihmiset sekä myös karanteeniin joutuneet henkilöt.

Jos avuntarvetta ilmenee, sitä saa ottamalla Seuraseen yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Veikkojen junioreilla on WhatsApp-ryhmä, johon Seuranen siirtää tiedot saamastaan avuntarpeesta.

– Kauppa-apuryhmässä on tällä hetkellä kuusi pesisjunioriperhettä. Heistä joku kuittaa viestin ja sopii yksityiskohdista, Seuranen kertoo.

Vanhempia tarvitaan etenkin kuljetuksiin, jotka Humppilan harvaan asutulla seudulla hoituvat autolla.

– Kuljettaminen on omakustanteista eikä kaupassa käynnistäkään peritä muuta kuin kauppalasku. Teemme tätä pelkästä auttamisen halusta, joka lämmittää varmasti molempia osapuolia, Seuranen uskoo.

Kauppareissuja tuli ensimmäisen viikon aikana tehtäväksi vasta muutama. Kauppareissu kohdistuu useimmiten ruokakauppaan, mutta asioita hoidetaan vaikka apteekissakin.

– Resurssimme eivät ole vielä maksimissa, joten lisää avunpyyntöjä toivotaan. Seuranen sanoo.

Veikkojen pesisjuniorit ovat tiedottaneet kampanjastaan Facebook-sivullaan, erilaisten palstojen kautta sekä jakamalla tiedotteita keskustan kerrostaloihin.

Tiina Virtasella oli torstaina ensimmäinen avustuskeikka, kun hän haki ruokaostokset Humppilan Salesta ja toimitti ne lähistöllä asuvalle avun tarvitsijalle.

Veikkojen pesisjunnujen aktiiveihin kahden C-juniorin äitinä lukeutuvalla Virtasella oli yksinkertainen motiivi lähteä kaupankäyntiapuun.

– Auttamisen halu. Kun pesistoiminta ei päässyt vielä käyntiin, minulle jäi hirveästi luppoaikaa. Saimme avustusringin helposti kokoon. Toivottavasti ihmiset tarttuvat tähän apuun ja saamme autettavia paljon lisää, Virtanen toivoo.

Humppilan Veikkojen pesisjuniorit ovat virittäneet urheilupuolella yhteistyöhankkeen Jokioisten Koetuksen kanssa.

Miesten Suomensarjassa jatkavalla Koetuksella ei ole junioritoimintaa, joten seura etsi kotiotteluihinsa pallopoikia ja -tyttöjä sekä arvanmyyjiä. Veikkojen juniorit hoitavat joskus alkavalla sarjakaudella nuo tehtävät ja hankkivat arpojen myynnillä myös tuloja seuralleen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic