Lounais-Häme Humppila, Jokioinen, Tammela

Kolme seudun kuntaa päätti: Kunnanvirastojen ovet pysyvät kiinni läpi kesän – Kesäsulun kesto vaihtelee

Kuvituskuva Humppilasta. Kuva: Muu
Kuvituskuva Humppilasta. Kuva: Muu

Tällä viikolla kahdessa seudun kunnanhallituksessa tehtiin päätöksiä kunnanvirastojen kiinniolosta lomakauden aikana. Lomakauteen saakka niin Humppilassa kuin Jokioisillakin kunnanvirastot ovat kiinni: kunnanvirastot ovat palvelleet etäyhteyksien päästä koko koronakevään ajan.

Tammelan kunnanhallitus oli päättänyt kesäsulusta jo aiemmin ja päätti nyt pitää kunnanviraston suljettuna pitkälle elokuuhun.

Humppila:

Humppilan kunnanhallitus päätti viikolla, että kunnanvirasto pidetään suljettuna koko kesän ajan. Henkilökunta tekee siis töitä etänä, kuten on tehnyt jo useamman viikon ajan.

Kesälomat keskitetään ajalle 6.–26. heinäkuuta. Tuolloin päivystää vain tekninen toimi. Sosiaalitoimen päivystyksistä vastaa hyvinvointikuntayhtymä.

Perinteisesti Humppila kunnanvirasto on pidetty suljettuna kolme viikkoa heinäkuun aikana, jotta henkilöstön vuosilomat pystytään keskittämään.

Jokioinen:

Jokioisten kunnanvirasto on kiinni henkilökunnan vuosilomien keskittämisen vuoksi 6.–31. heinäkuuta. Virasto on useana vuonna ollut suljettuna heinäkuussa kolme viikkoa, mutta kesäkiinnioloaika pitenee asiakaspalveluun vaikuttavan koronavirustilanteen takia nyt neljään viikkoon.

Heinäkuussa palveluiden kysyntä on vähäisintä. Viraston osastot järjestävät välttämättömän toiminnan ja asiakaspalvelun edellyttämän päivystyksen.

Tammela:

Tammelan kunnanvirasto pysyy suljettuna lähes elokuun puoliväliin saakka.

Kunnanhallitus päätti jo aiemmin viraston olevan kiinni toukokuun loppuun ja kesäsulun ajankohdaksi 22.6.–9.8.

Nyt hallitus linjasi, ettei virastoa ole syytä avata kesäkuun kolmen ensimmäisen viikonkaan ajaksi.

Koronavirustilanteen vuoksi kunnan työntekijät on määrätty etätöihin, ja kuntalaisia palvellaan ensisijaisesti puhelimitse ja sähköisin välinein. Tapaamisia järjestetään vain erikseen sovittaessa.

Kunnanviraston ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta kirjastosta voi jo noutaa varauksia. Lainaustoiminta käynnistyy kesäkuun 1. päivä.

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic