Lounais-Häme

Ompo-koira tarvitsee supervoimia

 

Humppilalainen Tuomo Paavola ja forssalainen Petri Lamberg ovat saaneet valmiiksi ensimmäinen yhdessä tehdyn mobiilipelin, Ompon, yhteisessä Stormtale Creations Oy:ssä. Kaksikko on työstänyt tasohyppelypeliä Forssan Yrityskehityksen yrityshautomossa Koulukatu 13:ssa viime toukokuusta lähtien.

-Nyt peliä aletaan tarjota mobiilipelien suurmarkkinoijan Big Fish Gamesin markkinointikanavien kautta. Pelin voi ladata ilmaiseksi Google Playn kautta Android-laitteille ja pian myös Applen App Storen kautta, Lamberg sanoo.

Ompo-peli on koukuttava tasohyppely- ja seikkailupeli, jossa nukkuvalta Ompo-koiralta varastetaan luu, jota koira lähtee etsimään taas itselleen.

-Pelissä kerätään kolikoita, joilla voi ostaa supervoimia Ompolle pelin helpottamiseksi tai niitä voi myös ostaa verkon kautta suoraan rahalla. Pelissä on kaikkiaan 200 tasoa ja neljä vaikeusastetta, Lamberg sanoo.

Peliyhtiössä Lamberg vastaa koodauksesta ja äänisuunnittelusta Paavolan toimiessa käsikirjoittajana ja graafikkona. Nyt markkinoille tulevan Ompo-pelin sankarikoiran esikuva löytyy Lambergin omasta koirasta, joka on antanut myös oman haukuntansa pelin ääniraudalle. Ompo-nimen keksi koiralle Lambergin nyt 2,5-vuotias Roosa-Maria -tytär.

Ompo-pelin kautta kaksikko hakee uskottavuutta Paavolan ja Lambergin vuosia taustalle kehitetyn tuotemerkkiperheen saattamiseksi markkinoille.

Paavola on kehitellyt tarinaa ja hahmoja viitisen vuotta.

Tavoitteena on julkaista sarjan ensimmäinen peli ensi vuoden aikana. Tällä hetkellä yritys kerää noin 300 000 euron kehityspanosta.

-Vaikea lähteä ennustamaan, miten tässä käy. Työtä pelien eteen on tehtävä valtavasti. Joka päivä mobiilipelimarkkinoille tulee globaalisti noin 500 uutta peliä, joista vain harvat saavuttavat suuren massan suosion. Siksi pääsy Big Fish Gamesin listoille on tärkeää. Yrityksen pelien pelaajia on globaalisti miljoonittain, Lamberg sanoo.

Kaksikko ei panisi pahakseen, jos heidän studioonsa ilmestyisi bisnesenkeli. He ovat aloittaneet yhteistyön myös ammattioppilaitoksen kanssa pelialan osaamisen ja koulutuksen lisäämiseksi seutukunnalla.

Kaksikko on tehnyt pitkään työtä yhdessä. Molemmat ovat käyneet myös Forssan kauppaoppilaitoksen, jossa he tapasivat jo 2000-luvun alussa. He ovat valmistuneet it-tradenomeiksi multimediatuotannossa Turun ammattikorkeakoulun Loimaan yksiköstä vuonna 2010.

Sen jälkeen Lamberg on työskennellyt yrittäjänä mm. Forssan Datapiste Nettipalveluissa nettisivuja tehden, digitoiden erilaisia kuva- ja ääniaineostoja sekä korjaten erilaisia kuva- ja äänilaitteita.

Näitä töitä Lamberg on jatkanut myös Koulukadussa pelimaailman rakentamisen lisäksi.

Tietokonehuolto, nettisivujen suunnittelu ja digitointipalvelu, jossa asiakkaiden vanhoja video- ja ääninautoja digitoidaan, kuuluu edelleen yrityksen palvelutarjontaan.

Menestyksen saavuttaminen pelimarkkinoilla on äärimmäisen vaikeaa. Lamberg sanoo siihen tarvittavan hyvän ja koukuttavan mobiilipelin lisäksi ammattitaitoista markkinointia ja hyvää onnea.

Hyvinä esikuvina Suomessa on Angry Birdsin pelituoteperhe sekä Supercell. FL

 

Aina ei tarvitse lähteä kauas
Mobiilipelien suunnittelijat Petri Lamberg ja Tuomo Paavola sanovat, että pelialan osaamisen saavuttamiseksi ei välttämättä tarvitse lähteä Forssan seutua kauemmaksi. Hyvällä idealla ja toteutuksella pelejä voidaan suunnitella myös Forssassa. Tähän sisältyy myös yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa. Oppilaitokset ja nuorempien sukupolvien innovaatiot ovat avainasemassa ymmärrettäessä pelimarkkinoita ja sitä, mikä nuoria ihmisiä koukuttaa mobiilipeleissä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic