Lounais-Häme Humppila

"On kiva nähdä oman työnsä jäljet" –  Humppilan tuore hallintojohtaja toteutti opiskeluaikojensa toiveen

Kun Susanna Hokkanen opiskeli kunnallisalaa Tampereella, hän haaveili löytävänsä työpaikan pienestä kunnasta.
Susanna Hokkasen ensivaikutelmat Humppilasta ovat pelkästään positiiviset. Lounais-Häme ei ole hänelle täysin vierasta seutua, sillä hänen miehensä vanhemmilla on mökki Matkussa.

Edellisessä työpaikassaan Susanna Hokkanen teki töitä tuhansien ihmisten kanssa, nyt heitä on sata.

– Viihdyn varmasti hyvin tässäkin joukossa. Humppilassa voin oppia tuntemaan kaikki, joiden kanssa teen töitä. Osan eri yksikköjen väestä olen ehtinyt jo ensimmäisten viikkojen aikana tavata, Humppilan tuore hallintojohtaja iloitsee.

Susanna Hokkanen työskenteli kymmenen vuotta henkilöstöasiantuntijana Helsingin kaupungilla. Hän työskenteli henkilöstöhallinnon tiimissä, jolla oli vastuullaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen 15  000 työntekijää.

Pienessä kunnassa työskenteleminen on ollut Tampereen yliopistossa kunnallisalaa opiskelleen Hokkasen pitkäaikainen haave.

– Täällä pääsen varmasti tekemään laaja-alaisesti ja monipuolisesti hallinnon eri tehtäviä. Haluan olla perillä monista eri asioista, ja on kiva nähdä oman työnsä jäljet kokonaisuudessa.

Hokkanen arvioi olevansa työssään tarkka. Hän sanoo myös kiinnittävänsä huomiota yksityiskohtiin sekä puuttuvansa herkästi epäkohtiin. Esimiehenä hän pyrkii olemaan kuunteleva, oikeudenmukainen ja tasapuolinen.

– Pidän itseäni myös tehokkaana. Tehokkuus on tärkeää, jotta saan aikaa ideointiin.

Hokkanen paneutuu Humppilassa paitsi kunnan hallinnon tehtäviin myös henkilöstöhallintoon. Ensi töikseen hän aikoo lisätä puuttuvaa henkilöstöhallinnon ohjeistusta ja laittaa kuntoon palkkausjärjestelmää.

– Ohjeistuksella turvataan esimerkiksi se, että kaikkia työntekijöitä kohdellaan tasa-arvoisesti, ja tehtävät, vastuut ja palkkaus ovat selviä. Tämä lisää työhyvinvointia.

Tiedottamisen parantaminen kunnan työntekijöille on myös Hokkasen listalla.

– Sitä on aina vara parantaa. Samoin tiedonkulkua ja avoimuutta kuntalaisten suuntaan. Sitäkin pitää ideoita.

Hallintotieteen maisterilla on tukenaan liiketalouden ja tietotekniikan tradenomin tutkinto Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta.

Kunnallishallinnon syyskiireet eli esimerkiksi osavuosikatsauksen laadinta, budjettivalmistelu ja kokoukset tempasivat Hokkasen heti kiivaasti töihin, mutta arkitöiden ohella hän myös tutustuu kuntaan, kuntalaisiin ja seutuun.

Hän suhtautuu positiivisesti seudulliseen yhteistyöhön.

– Tarkoituksena on ottaa yhteyttä myös naapurikuntien kollegoihin. Tammelassa hallintojohtajana onkin opiskeluajoilta tuttu Anitta Hietaniemi, Hokkanen tietää.

Ihan vierasta kulmaa Lounais-Häme ei akaalaiselle Hokkaselle ole, sillä puoliso Harri Hokkasen vanhemmilla on mökki Matkussa Forssassa.

Perhe asuu Toijalassa. 9-vuotias Sanni, 6-vuotias Valtteri ja 2,5-vuotias Hilla harrastuksineen täyttävät Hokkasen vapaa-ajan. Pieniin vapaisiin väleihin hän pyrkii sijoittamaan jumppaa ja kuntosalikäyntejä.

50 kilometrin ajomatka aamuisin ja iltaisin ei Hokkasta haittaa. Päinvastoin.

– Olen huomannut, että ajellessa on aikaa ideointiin.

Hokkanen on tietoinen siitä, millainen myrsky Humppilassa puhalsi vielä keväällä. Humppilan johtavien virkamiesten välit tulehtuivat ja Hokkasen edeltäjä hallintojohtaja Maarit Sihvonen irtisanoutui tehtävästään.

Tilanteeseen ja henkilöihin liittyvä keskustelu velloi voimakkaasti turuilla, toreilla, Forssan Lehdessä ja sosiaalisessa mediassa.

– Hain tehtävää ja päätin, että muodostan oman käsitykseni ihmisistä ja kunnasta, kun tulin valituksi. En ole katunut. On sellainen olo, että Humppilassa on hyvä, rento ja osaava porukka kasassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

9.7.2020

Fingerpori

comic