Lounais-Häme

"On tätä ainakin pari viikkoa venailtu"

-On tulossa h..vetin kova ilta ja hieno show, kovia nimiä nousee lavalle.

Näin kiteytti forssalainen Janne Salminen nuorison odotukset lauantain Forssa Hip Hop Festistä.

-Tosi kivaa, että Jokisen Nicolas ja kumppanit järjestivät tällaisen tapahtuman. Toivottavasti näitä järjestetään useamminkin, yleensä nämä ovat olleet klubikeikkoja. Forssa on pieni paikka, jossa ei juuri tapahdu, mutta tämä on myyvä juttu. On tätä ainakin pari viikkoa jo odoteltu, sanoi kaikille sallittuun iltapäivätapahtumaan artistikavereitaan morjestamaan tullut Salminen.

Salminen ei itse ainakaan vielä tee musiikkia, mutta tuntee paikalliset rap-porukat hyvin. Hänen mielestään Forssassa on tällä hetkellä kaksi alan kovinta nousevaa nimeä, joiden lisäksi tulossa on useampi muu artisti.

Forssa Hip Hop Fest oli hieman tuntemattomillekin paikallisille artisteille hyvä näytön paikka, sillä etenkin K18-iltatapahtuma veti Työväentalon täyteen porukkaa.

 

Toinen Salmisen mainitsemista kovista nimistä on Midas, toinen OG Ulla-Maija. OG Ulla-Maija on hyvässä nosteessa, sillä hänen musiikkiaan on kuultu YleX-kanavalla ja Midaksella vahvistettua RataSessareita on katsottu Youtubessa peräti 2,3 miljoonaa kertaa. OG Ulla-Maijan mukaan videon julkaisun jälkeen kaikki räjähti käsiin.

OG Ulla-Maijan keikkamyyntiä hoitaa tällä hetkellä useampikin taho. Ja mikäs on myydessä, sillä syksy on joulukuulle asti käytännössä joka viikonlopun osalta myyty. Artisti kertoo, että vauhti vain kiihtyy.

-Lähiaikoina on tulossa isoja juttuja. Ensi viikolla on tulossa uusi biisi videoineen Youtubeen ja Spotifyhyn. Myös levytyssopimusta on tarjottu useammaltakin taholta. Vertailen tarjouksia ja teen sopimuksen, jos tarjous on riittävän hyvä.

OG Ulla-Maija arvioi suosionsa syyksi sen, että hän on kehitellyt useasta genrestä oman tyylinsä, jossa yhdistetään trapia ja psytrancea. Sanoituksissa käytetään joskus värikynää, joskus ei. Usein ne kertovat artistin näkemästä ja kokemasta ja liittyvät Forssaan.

Forssassa esiintyminen ei OG Ulla-Maijan paineita lisännyt. Kaikille sallitussa päivätapahtumassa setistä pudotettiin pois rankimmat biisit, mutta illalla meno oli raakaa.

 

OG Ulla-Maija muutti neljä kuukautta sitten Forssasta Helsinkiin. Hänen mukaansa se helpotti piireihin pääsyä. Nyt tähtäin on niin korkealla kuin mahdollista.

-Yksin tätä hommaa ei tehdä. Forssan kaverit ovat ja pysyvät aina mukana, OG Ulla-Maija vakuuttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic