Lounais-Häme Forssa

One Way Forssa tarjoaa biljardia, kuntosalia ja Jumalan sanaa – Mistä uudessa seurakunnassa on kyse?

Hämeentien varteen rakentui alkuvuoden aikana koti uudelle seurakunnalle. One Way Forssan toimintaa käynnistävä Jari Lindroos kertoo, että nuorille suunnatuissa tapahtumissa uskoa ei tuputeta, mutta siitä kerrotaan kysyttäessä.
One Way Forssa haluaa Jari Lindroosin mukaan tarjota nuorille tekemistä sekä paikan ajanviettoon. Seurakunnan tiloihin on rakennettu myös kuntosali. Kuva: Tapio Tuomela
One Way Forssa haluaa Jari Lindroosin mukaan tarjota nuorille tekemistä sekä paikan ajanviettoon. Seurakunnan tiloihin on rakennettu myös kuntosali. Kuva: Tapio Tuomela

Vielä tammikuussa tilat olivat tyhjillään, mutta nyt uusi seurakunta One Way Forssa toimii kolmessa kerroksessa vanhassa S-marketin rakennuksen liiketilassa.

Uuden seurakunnan tiloihin Hämeentielle on rakennettu muun muassa toimisto, kuntosali, oleskelutiloja sekä sali jumalanpalveluksia varten.

– Biljardipöytäkin tulee, mutta se myöhästyy toimitusvaikeuksien vuoksi, seurakuntaa käynnistävä koordinaattori Jari Lindroos sanoo.

Tiloissa on otettu erityisen hyvin huomioon nuoret, vaikka seurakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki ikään tai taustoihin katsomatta. Lindroos toivookin, että One Way tavoittaisi nuoria jatkossa perjantai-illan tilaisuuksissaan.

– Nuorissa on tulevaisuus, siksi he ovat erityisen tärkeitä. Haluamme tarjota mahdollisuuden vaihtoehtoiseen perjantaihin, Lindroos sanoo.

Pyörittämässä vapaaehtoiset

Lindroos sanoo, että perjantaisissa tilaisuuksissa soi todennäköisesti hengellinen musiikki, mutta muuten tulijoita ei niin sanotusti lyödä Raamatulla päähän. Uskoa ei tuputeta.

– Jos joku ajattelee, että täällä pidetään heti monen tunnin saarna, niin se ei pidä paikkansa. Tavoitteena on järjestää rentoa yhdessä oloa ja kysellä nuorilta, mitä heille kuuluu. Jos jollakulla on jotain kysyttävää, olemme kertomassa ja juttelemassa.

Toiminta ja tarjottavat, kuten kahvi ja tee, ovat kävijöille maksuttomia. Seurakunta toimii kolehtivarojen sekä lahjoitusten turvin, eikä se kerää jäsenmaksua.

One Way Forssaa pyörittävät vapaaehtoiset, joita on tällä hetkellä kymmenkunta. Osa heistä on kuulunut aiemmin muihin kristillisiin seurakuntiin, osalla ei ole Lindroosin mukaan ollut koskaan varsinaista hengellistä kotia.

Seurakunnan toimintaa tukee taloudellisesti One Way Mission -lähetysjärjestö, jonka kautta One Way -seurakuntia on useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Opetuslapseuskoulu sai hyvän vastaanoton

Uskonnollista toimintaa One Waylla on tulevaisuudessa esimerkiksi joka toinen sunnuntai, kun rakennuksen yläkerrassa sijaitsevassa salissa järjestetään jumalanpalveluksia. Torstaisin järjestetään rukousiltoja ja tiistaisin kokoontumisia opetuslapseuskoulussa oleville.

Tämän viikon tiistaina alkaneeseen opetuslapseuskouluun ilmoittautui ensimmäisellä kerralla jo 30 kiinnostunutta teini-ikäisistä eläkeläisiin.

– Uskon, että kouluun tulee vielä paljon lisääkin väkeä. Osa mukana olevista on jo uskovaisia, osa ei, Lindroos kertoo.

Opetuslapseuskoulu jatkuu vuoden loppuun. Tavoitteena on kasvattaa opetuslapsista tulevaisuuden One Way Forssan seurakuntalaisia.

Ulos neljän seinän sisältä

One Way -seurakuntien pääperiaatteita ovat esimerkiksi lähteä neljän seinän sisältä julistamaan uskoa ulos sekä tarjota hengellinen koti sellaista etsiville.

– Näkynäni on tarjota mahdollisuus elämänmuutokseen uskoon tulemisen kautta mahdollisimman monelle sekä viedä evankeliumin ilosanomaa eteenpäin, Lindroos sanoo. FL

Suomessa perustettu lähetysjärjestö

One Way Mission -lähetysjärjestö syntyi vuonna 1983 Suomessa.

Sen tavoitteena on auttaa ihmisiä ja levittää evankeliumia.

One Way -seurakunnat ovat lähetysjärjestön perustamia kristillisiä yhteisöjä Suomessa.

One Way toimii Suomen lisäksi 11 lähetyskentällä muun muassa Intiassa, Malawissa, Israelissa ja Venäjällä.

Uskonkäsityksessään One Way -seurakunnat kuuluvat perinteiseen protestanttiseen pelastusoppiin.

Toimivia seurakuntia One Waylla on Suomessa 19 paikkakunnalla.

Lisäksi opetuslapseuskoulu on alkanut lähes 20 muullakin paikkakunnalla, mukaan lukien mm. Loimaa ja Riihimäki.

Uusimmat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic