Lounais-Häme Forssan seutu

Onko ehdokas vielä valitsematta? Ota vaalikone ja Forssan Lehden ehdokashaastattelut avuksi

Forssan Lehden ehdokashaastattelut on vapaasti luettavissa netissä. Linkit haastatteluihin löydät tästä jutusta.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona 3. huhtikuuta. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 9. huhtikuuta. Vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.

Jos oma ehdokas kansanedustajaksi ei ole vielä selvillä, avuksi kannattaa valjastaa Forssan Lehden vaalikone ja ehdokashaastattelut.

Forssan Lehden vaalikone auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman kansanedustajaehdokkaan Hämeen vaalipiiristä. Forssan Lehden vaalikoneen löydät lehden nettisivuston etusivulta.

Vaalikoneesta löytyy 23 erilaista väittämää, joihin myös ehdokkaat ovat vastanneet. Kysymykset koskevat koko valtakuntaa ja omaa maakuntaa.

Väittämiin voi ottaa kantaa olemalla täysin samaa, täysin eri mieltä tai jotain siltä väliltä. Vastaus valitaan siirtämällä vastauspalkin palloa joko hiirellä tai sormella sopivaan kohtaan asteikolla.

Vaalikoneen väitteisiin vastaamalla saa seulottua sopivimmat ehdokkaat esille. Koneessa voi myös vertailla oman vastauksen ja ehdokkaan vastauksen eroja sekä tarkistaa mitä mieltä muut ehdokkaat ovat.

 

Forssan Lehden ehdokashaastattelut on nyt avattu myös vapaaseen lukuun ja sähköisillä vaalitantereilla jaettavaksi.

Tästä linkit ehdokkaiden haastatteluihin:

Johanna Häggman, kesk. (FL 15.3.)

Viljami Haavisto, kd. (FL 16.3.)

Tero Ahtola, 7 tähden liike (FL 18.3)

Ari Valta, 7 tähden liike (FL 19.3.)

Pia Kuparinen, ps. (FL 20.3.)

Jarmo Kalliola, ps. (FL 21.3.)

Tarja Kirkkola-Helenius, vas. (FL 22.3.)

Kaisa Lepola, sd. (FL 23.3.)

Sanni Grahn-Laasonen, kok. (FL 25.3.)

Maija Kranni, vihr. (FL 26.3.)

Emmi Lintonen, sd. (FL 27.3.)

Arja Mäkelä, vas. (FL 29.3.)

Oskari Kekkonen, piraattipuolue (FL 30.3.)

 

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Äänestäjän on esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus äänestämisen yhteydessä. Asiakirjaksi käy esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti, passi tai muu vastaava asiakirja.

Kotimaan ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 911. Niitä on muun muassa kunnan- ja kaupungintaloissa, kirjastoissa, kauppakeskuksissa sekä posteissa.

Forssassa ennakkoäänestyspaikkoja ovat Kartanokeskus, kaupungintalo, Prisma-keskus ja K-Citymarket.

Humppilassa voi äänestää kirjastolla. Jokioisilla, Urjalassa ja Ypäjällä äänestyspaikkana toimii kunnanvirasto ja Tammelassa kunnantalo. Somerolla voi antaa äänensä ennakkoon kaupungintalolla.

Kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista ja aukioloajoista on tiedot verkkosivuilla www.vaalit.fi.

Vaalipäivänä 14. huhtikuuta saa äänestää vain omassa äänestyspaikassa, joka on kerrottu äänioikeusilmoituksessa. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna kello 9 – 20.

Eduskuntavaaleissa on äänioikeus jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Äänestää voi vain omassa vaalipiirissä ehdokkaana olevaa henkilöä. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic