Lounais-Häme

Onko kotikunnassasi varmennettuja koronatapauksia? – THL:n karttasovelluksessa nyt myös sairaanhoitopiirien testausmäärät

THL:n sovellukseen päivitetään nyt myös tautitapauksia kunnittain ja testausmääriä sairaanhoitopiireittäin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt karttasovellusta, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovellus löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden. Tiedot ovat nyt saatavissa sairaanhoitopiirijaottelun lisäksi myös kunnittain.

Suomen tapausmääriä voi tarkastella myös näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä.

Uutta sisältöä ovat testausmäärätiedot sairaanhoitopiireittäin.

Palvelusta löytyy lisäksi tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19 tapausta.

Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

Koronakarttasovelluksen hyödyntämistä halutaan edistää myös niin, että medialle, sovelluskehittäjille ja kaikille tiedon jatkojalostajille julkaistaan karttasisällön latauskoodit, joilla sisältöä voi upottaa omille verkkosivuille ja sovelluksiin. Ladattava aineisto on osoitteessa thl.fi/koronamediahub.

Koronakarttasovelluksen tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic