Lounais-Häme Urjala

Onko Laukeelan päiväkoti kunnossa vai ei? Remonttipäätös odottaa kuntotutkimusta

Kuntotutkimuksen tulokset esitellään kunnanhallitukselle 25. marraskuuta. Kunta etsii väistötiloja noin sadalle päiväkoti-ikäiselle.
Laukeelan ytimessä toimii Urjalan päiväkoti, joka haluttaisiin remontoida. Kuva: Lassi Puhtimäki
Laukeelan ytimessä toimii Urjalan päiväkoti, joka haluttaisiin remontoida. Kuva: Lassi Puhtimäki

Laukeelan päiväkotirakennuksen kuntotutkimus antaa odottaa itseään. Sivistyslautakunta päätti kuitenkin esittää valtuustolle, että kiinteistö kunnostetaan kokonaisuudessaan päiväkotikäyttöön.

– Lautakunta edellytti kuitenkin, että kuntotutkimuksesta ei ilmene sellaista tietoa, että kiinteistön saneeraus ei olisi kannatettavaa, toteaa sivistysjohtaja Juha Salo.

Konsultin laatimaa kuntotutkimusraporttia odoteltiin jo lautakunnan kokoukseen, mutta se ehtii kuntaan vasta 25. marraskuuta.

– Silloin FCG:n edustajat tulevat esittelemään raporttia ja sen tuloksia kunnanhallituksen jäsenille. Asiantuntijat ovat myös vastaamassa kysymyksiin. Samana päivänä kunnanhallituksen kokouksessa käsitellään ensi vuoden investointiohjelmaa, joten päättäjillä on käytössä tuoreet tiedot, tekninen johtaja Kimmo Virta kertoo.

Valtuusto käsittelee ensi vuoden talousarviota ja investointeja joulukuun kokouksessa.

Valtuusto velvoitti kesäkuussa teknisen lautakunnan ja palvelukeskuksen teettämään tiloissa suunnittelun pohjaksi kuntotutkimuksen sekä hankesuunnitelman tämän vuoden loppuun mennessä.

Noin 1,5 vuoden projekti

Kunnantalon naapurissa sijaitsevaan päiväkotirakennukseen on Urjalassa laadittu jo hankesuunnitelma. Sen toteutti Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila oy.

– Jos hanke etenee suunnitelman mukaisesti, remontoitu päiväkoti avataan loppukesästä 2021, Salo kertoo.

Remontti- ja irtaimistokustannukset ovat yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa.

Sivistystoimi selvittelee yhdessä teknisen palvelukeskuksen kanssa minne päiväkodin noin sadan lapsen joukko voi väistää mahdollisen remontin tieltä.

Talossa on kasvun varaa

Päiväkotilapsien määrä lisääntyi Urjalassa nopeasti vuonna 2018, ja Laukeelan päiväkodin tilat kävivät ahtaiksi. Loppukesästä 2018 yksi asuinhuoneisto peruskorjattiin päiväkodin käyttöön väliaikaisesti.

Alkuvuonna 2019 Urjala päätti päiväkotityöryhmän mietinnön mukaan muuttaa koko rivitalo virallisestikin päiväkotikäyttöön.

Talo on omiaan päivähoidon käyttöön, koska se sijaitsee erinomaisella paikalla kunnan keskustassa. Iso tontti mahdollistaa monipuolisen käytön ja siinä on riittävästi tilaa mikäli lapsimäärä varhaiskasvatuksessa lisääntyy. FL

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic