Lounais-Häme

Onko yhdistys hukassa? – meidanhame.fi kokoaa Kanta-Hämeen yhdistykset yhteiselle sivustolle

Tarjolla on infoa ja opastusta Kanta-Hämeen yhdistyksille ja yhteisöille meidanhame.fi-sivuston käytöstä.
Meidanhame.fi -sivustolta löytyvät Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seudun yhdistykset selkeästi omasta paikastaan. Forssan seudun yhdistykset on jaoteltu vielä kunnittain.

Uusi ja maksuton meidanhame.fi-palvelu kokoaa sähköisesti yhdelle sivustolle tietoa Kanta-Hämeen yhdistyksistä, seuroista, järjestöistä ja yleishyödyllisistä yhteisöistä.

– Tämä on lähtenyt tarpeesta. Tähän asti yhdistysten tiedot ovat olleet aika hajallaan. Toivomme, että mahdollisimman moni toimija rekisteröityisi palveluun ja ilmoittaisi sinne omia perustietojaan ja toimintojaan, kertoo Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyön järjestöpäällikkö Sara Löyttyjärvi Hämeen Setlementistä.

Palvelun tavoitteena on tukea järjestöjen keskinäistä verkostoitumista ja vähentää päällekkäisiä toimintoja.

– Mitä enemmän saamme tänne yhdistyksiä ja toimijoita mukaan, sitä parempi palvelu tästä saadaan, Löyttyjärvi painottaa.

Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterissä on tällä hetkellä noin 3 200 kantahämäläistä yhdistystä.

Niiden tiedot ovat olleet hajallaan esitteissä ja yksittäisillä nettisivuilla.

– Uuden sivuston tavoitteena on, että kuntalaiset löytäisivät kootusti tietoa yhdistystoiminnasta. Myös julkinen palveluohjaus helpottuu, kun sivuston kautta löytyy tietoa yhdistyksistä ja matalan kynnyksen toiminnasta, joihin asiakkaan voi ohjata.

Kunnat ovat aiemmin pitäneet yllä kootusti yhdistysten yhteystietoja, mutta Löyttyjärven mukaan moni kunta on luopunut tästä, koska tietojen päivittäminen on niin työlästä.

Uudelle sivustolle rekisteröityvällä toimijalla pitää olla tietoja päivittävä henkilö, joka pääsee jatkossa muokkaamaan tietoja käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

Hän ilmoittaa sivustolle yhdistyksen tai muun organisaation nimen ja perustiedot.

– Voi myös kertoa jatkuvista toiminnoista tai vertaisryhmistä, tapahtumista ja kerhoista tai etsiä vapaaehtoisia tai vaikkapa vuokrata toimitiloja muiden käyttöön.

Meidanhame.fi-sivustosta tulee myös järjestöyhteistyön päätiedotuskanava tulevaisuudessa. Tarkoitus on koota sinne tietoa yhdistysten keskinäisestä yhteistyöstä sekä yhteistyöstä kuntien, maakuntien ja oppilaitosten kanssa.

– Jatkossa palveluita voi hakea myös kunnittain. Tavoitteena on saada meidän tapahtumatiedotuksemme sopimaan yhteen myös Tavastia Events -tapahtumapalvelun kanssa, jotta tapahtumista ei tarvitsisi ilmoittaa moneen paikkaan.

Sivuston ylläpidosta vastaa Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö, jota Hämeen Setlementti koordinoi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen avustuksilla.

Palvelun käyttöön on tarjolla myös koulutusta yhdistyksille. Koulutusta on syyskuussa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä ja keskiviikkona 3. lokakuuta Forssan yhteislyseolla kello 16–18. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic