Lounais-Häme

"Onneksi oli Forssa ympärillä" – Malin veljekset juhlakonsertoivat kotiseudusta

Se on sellainen kupletin juoni, syntymä, elämä, tuoni. Kerran ehtyy se rakkauden suoni, se on sellainen kupletin juoni.

Kupletin juoni on Mika ja Turkka Malin kahdeksannen albumin nimikkokappale – ja nyt myös veljesten juhlakonsertin nimi. Kahden ja puolen tunnin Kupletin juoni -konsertti soi perjantaina urheilutalo Feeniksissä.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta Mika ja Turkka Malin ensimmäisen albumin julkaisusta.

-Mika myös täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Konsertti on vähän kuin etkot, esikarsinnat juhlavuodelle, Turkka Mali naurahtaa.

 

Konsertin teema kotiseuturakkaus oli Mika Malin mukaan helppo valita, sillä Forssan seutu kuului hyvin veljesten ensimmäisellä albumilla Runkomäen iltamat. Siksi kotiseutu kuuluu myös perjantain konsertissa.

25 soitettavan biisin valitseminen yli 150 oman laulun joukosta konserttiin on ollut ison työn takana.

-Spotifysta on ollut iso apu, Mika Mali hymyilee.

Perjantain konsertissa Malit soittavat suurimpia Forssa-aiheisia hittejään, kuten Runkomäen iltamat, Mää ja hiljanen Viljanen ja Anteeks Nieminen, mutta mukana on myös tuntemattomampia kipaleita.

-Esimerkiksi Aaltosen Kallea ei varmaan kovin moni ole kuullut. Mukana on myös levyttämättömiä kappaleita, jotka eivät ole mahtuneet albumeille, Mika Mali vihjaa.

Viime vuonna Malit konsertoivat Feeniksissä Vysotsky-illan merkeissä. Silloin kuultiin etenkin veljesten venäläisiä käännöskappaleita.

-Nyt on kiva palauttaa mieleen taas Forssan kulttuurihistorialliset paikat ja henkilöt, etenkin henkilöt, Turkka Mali sanoo.

 

Malit kertovat, että Forssa ja sen asukkaat ovat olleet heille loppumaton lauluaihelähde.

-Kappaleissamme on kunnon vanhan ajan elämää, katsantokantamme asioihin on jopa naiivi, Mika Mali kertoo.

Konsertin kappaleissa sukelletaan aikaan, kun Viksbergin pytingit olivat pystyssä, tehtaan pilli vislasi, kadulla kulki hevoskärryjä ja ihmiset tunnettiin vain lempinimillä.

-Se oli hienoa elämää, Mika Mali sanoo.

-Vaikkei se kyllä oikeasti ollut. Jotenkin sitä silti arvosti köyhää elämää, jossa oli yhteisöllisyyttä, Turkka Mali jatkaa.

-Onneksi meillä oli Forssa ympärillämme, rikas ympäristö laulun aiheille, Mika Mali sanoo.

 

Täysin kahden miehen show’ksi konsertti ei silti jää. ”Yhden miehen bändi” Jouko Mäki-Lohiluoma on Malin veljeksille tuttu jo vuosien takaa.

Lavalle nousee myös Turkan hyvä tuttu Jope Ruonansuu, joka juontaa konsertin.

-Jope on kirjoittanut meille hyväntahtoisena piikkinä Vorrsasta-kappaleen, joka varmasti kuullaan, Turkka Mali hymyilee.

Malien toive on, että konsertti ei lopulta olisi edes varsinainen konsertti, vaan ennemminkin ”yhdessäolohetki”.

-Jope juuri soitti, että hän ei mitään biisilistaa edes tee, vaan mennään täysin yleisön mukaan. Pidetään hauskaa, Turkka Mali jatkaa. FL

Kupletin juoni -konsertti urheilutalo Feeniksissä pe 20.10. klo 19. Lippujen hinta 28 euroa.

Uusimmat

Fingerpori

comic