Lounais-Häme

Onnibusille uusia yksikerroksisia busseja ja lisää reittejä maaliskuussa

Uusi Onnibus Flex korvaa esimerkiksi Onnibus.comin omistavan Koiviston Auton kaukobussiliikenteen.
Onnibus julkaisi viime vuoden lopussa uusia reittejä. Nyt Forssasta pääsee esimerkiksi Lahteen, Turkuun, Poriin. Arkistokuva Hämeenlinnasta, jonne pääsee myös Forssasta Onnibusilla. Kuva: Juhani Salo

Onnibusin kaukoliikenteen brändi laajenee yksikerroksisiin Onnibus Flex -busseihin, jotka tulevat suurimpien kaupunkien välillä liikennöivien OnniBus.com-kaksikerrosbussien rinnalle.

OnniBus Flex -busseilla on Onnibus-comia tiheämpi pysäkkiverkosto, ja kuljettajalta voi ostaa lipun myös käteisellä. Yksikerrosbussien kyytiin mahtuu enemmän matkatavaroita sekä lemmikit ja esimerkiksi polkupyörät.

Uudistus tulee voimaan 4. maaliskuuta. Jatkossa Onnibus.com kattaa 15 reittiä ja keskimäärin 180 päivittäistä bussivuoroa, ja Onnibus Flex 16 linjaa ja keskimäärin 110 päivittäistä vuoroa.

OnniBus Flex –busseja operoivat Gold Line, Koiviston Auto, Kuopion Liikenne ja Satakunnan Liikenne, joiden nykyisen kaukobussiliikenteen OnniBus Flex korvaa. Koiviston Auto osti Onnibus.comin viime lokakuussa.

OnniBus Flexin verkosto ulottuu pääkaupunkiseudulta Ivaloon ja Kilpisjärvelle saakka. Lisäksi se kattaa Helsingin ja Turun satamat sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman. Onnibus Flexillä on pysäkkejä yhteensä 610, kun Onnibus.comilla on 230 pysäkkiä.

Maaliskuusta alkaen Onnibus.com kattaa 15 reittiä ja keskimäärin 180 päivittäistä bussivuoroa, ja Onnibus Flex 16 reittiä ja keskimäärin 110 päivittäistä vuoroa.

– Tiheä pysäkkiverkosto palvelee harvempaan asuttuja seutuja. Toisaalta Flexin kyydissä kulkee työ- ja koulumatkalaisia sekä satama- ja lentomatkustajia. Kaksikerrosbussiverkostolla taasen korostuu suurten kaupunkien välinen vapaa-ajan matkustus, OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo tiedotteessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic